Plácido Domingo és Anna Netrebko is fellép már augusztusban

Plácido Domingo, operaénekes
MOSCOW REGION, RUSSIA - OCTOBER 17, 2019: Spanish tenor Placido Domingo performs during a concert at Crocus City Hall. Vladimir Gerdo/TASS (Photo by Vladimir Gerdo\TASS via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az augusztusra halasztott veronai nyári operafesztivált helyettesítő gálaesten fellép majd Plácido Domingo és Anna Netrebko is.
Vágólapra másolva!

Veronában az idei nyári operafesztivált el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt, de a veronai aréna igazgatója szerdán bejelentette, hogy augusztusban mégis rendeznek néhány gálaestet olyan operacsillagok fellépésével, mint Plácido Domingo vagy Anna Netrebko.

Cecilia Gasdia, az aréna igazgatója azt mondta, hogy a járvány után ismét megnyíló, több mint 13 ezer fő befogadására képes arénában

alkalmanként nagyjából háromezer főnyi közönséget tudnak fogadni a szükséges távolságtartás biztosításával.

A közönség ülve hallgathatja majd az előadásokat. Az augusztusra tervezett, akár tíz gálaest további sztárjai között szerepel majd Leo Nucci, Francesco Meli, Luca Salsi és Vittorio Grigolo is.

Az első gálán olasz operaáriákat hallhat a közönség az olaszországi új kezdet szimbólumaként - fogalmazott az igazgató. A veronai operafesztivált eredetileg június 13. és szeptember 5. között rendezték volna meg. A programot a járvány miatt 2021-re halasztották.