Az összertartásról és az újrakezdésről írt dalt Little G Weevil

Little G Weevil
Dionne Bennett
Vágólapra másolva!
A többszörös nemzetközi díjnyertes Little G Weevil új rhythm & blues dalt jelentetett meg pénteken. Világszerte öt kontinensen, összesen 35 digitális platformon elérhető a szerzemény.
Vágólapra másolva!

Pénteken új dalt adott ki Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor. A töbsszörös nemzetközi díjnyertes rhythm & blues dala öt kontinensen, összesen 35 digitális platformon elérhető. A zenét és a dalszöveget egyaránt Little G írta, és

az összetartásra, az egyenjogúságra és az újrakezdés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet

a jelenlegi helyzetben. Egyébként a dalban Martin Luther King 1968. március 31-ei, Memphis-ben elhangzott beszédének részlete is hallható.

„Ez mindannyiunk számára nehéz időszak. Ugyanakkor egy lehetőség is arra, hogy átértékeljünk sok mindent, a szerepünket a világban, az egymás iránti törődés, a jóság és szeretet fontosságát, nemtől, kortól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül. Egészen egyszerű lehetne ez, hiszen mikor baj van, mindegy honnan és kitől jön a segítség, ki fogja a kezünket. Éljünk Magyarországon, Kenyában, Kínában vagy Amerikában, az átlagembert ugyanaz teszi boldoggá és ugyanazért szomorú itt is, mint máshol. Fogadjuk el egymást, fogadjuk el, ha egy ember másképp gondolkodik, máshonnan jött.

Itt az idő az újrakezdéshez. Kaptunk egy esélyt az univerzumtól, éljünk vele! Erről szól ez a dal és remélem, hogy pozitív, elgondolkodtató hatással lesz mindenkire, aki hallja. Bár angol nyelven írtam a szöveget, ezt most lefordítottam, hogy mindenki számára érthető legyen az üzenet.” – nyilatkozta a dal születése kapcsán Little G Weevil.

Életrajzi regény készül a magyar blueskirályról, Little G Weevilről

Regény készül az Egyesült Államokban többszörös díjnyertes magyar blueszenész, Little G Weevil kalandokban, fordulatokban, sikerekben és drámákban egyaránt gazdag életéről. Életrajzi regény készül a magyar blueszenész, Little G Weevil életéről. Az énekes-gitáros akkor lett igazán ismert, mikor 2013-ban megnyerte a Memphisben megrendezett Nemzetközi Blues Kihívást (International Blues Challenge).

Little G egy angol-jamaikai énekesnőt kért fel a szólista szerepére. Dionne Bennett több alkalommal járt már Magyarországon, legutóbb az A38 hajón szerepelt a zenekarral. A Let it Rain az első szerzemény készülő közös lemezükről, ami ősszel, Little G regényével egy időpontban jelenik majd meg.