Így segítenek a Győri Filharmonikusok a koronavírus-járvány alatt

A társulat 102 tagja által összegyűjtött 3.740.000 forint pénzadományról szóló szimbolikus sárga csekket az együttes brácsa szólamvezetője, Szépszabó Marine és Anderkó Dániel, klarinét szólamvezető adták át dr. Dézsi Csaba András polgármesternek a győri V
Vágólapra másolva!
A Győri Filharmonikus Zenekar – lehetőségeit mérlegelve – próbál segíteni a járvány okozta károk enyhítésében, elsősorban az emberek mentális egészségének megőrzésében.
Vágólapra másolva!

Adomány

A 125 éves Győri Filharmonikus Zenekar szeretne részt vállalni a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésében. Az egyik ilyen akciójuk, hogy a zenekar 3 740 000 forinttal támogatja a dr. Dézsi Csaba András polgármester által létrehozott Győri Segélyalapot. „A több mint 100 fős győri társulatot magasan kvalifikált, érzékeny emberek alkotják, akik felelősen gondolkoznak, és tesznek a körülöttünk zajló súlyos problémák megoldásáért – mondta az akcióval kapcsolatban Fűke Géza igazgató. „Most, amikor mindannyian nap mint nap szembesülünk a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel,

Erőn felüli volt az az adakozási kedv, melynek köszönhetően, rekordidő alatt gyűlt össze ez a magas összeg. Többen megtakarításaikat áldozták be, csakhogy segítsék a koronavírus-járvány megfékezésére tett erőfeszítéseit a győri önkormányzatnak, ez is jól példázza, mindannyiunk szívügye Győr.”

A társulat 102 tagja által összegyűjtött 3.740.000 forint pénzadományról szóló szimbolikus sárga csekket az együttes brácsa szólamvezetője, Szépszabó Marine és Anderkó Dániel, klarinét szólamvezető adták át dr. Dézsi Csaba András polgármesternek a győri Városháza előtt Forrás: MTI/Krizsan Csaba

A március 19-én indult segélyalapba folyamatosan érkeznek a felajánlások a koronavírus-járvány megfékezésére, és az összegekből elsősorban egészségügyi védőeszközöket, felszereléseket, lélegeztetőgépeket vásárolnak. A befolyt adományokkal többek között segítik a járvány miatt munkahelyüket elvesztő, vagy egyéb más okból kilátástalan helyzetbe került embereket is. A Győri Segélyalap továbbra is minden forintra számít, az eljuttatott összegek a legjobb helyre kerülnek.

Karantén utcazene

Az Arrabona Rézfúvós Quintett első, Kálóczy téri idősotthon udvarán tartott előadását az idősek az ablakokból, erkélyekről hallgathatták meg, majd Marcalvárosban, a Déry Tibor utca 8-as szám előtti területen folytatódott az utcazene akció.

A hallgatóság mindkét helyszínen két nagyméretű ledfalon keresztül is követhette a koncerteket.

Az első két program rendkívül pozitív fogadtatására tekintettel a zenekar úgy döntött, hogy a különleges utcazenélést a járványidőszak alatt a legkörültekintőbb biztonsági előírások betartása mellett folytatják a győri önkormányzat, a rendészeti szervek és az érintett hatóságok támogató segítségével.