Vágólapra másolva!
Májusban ugyan elmarad a jubileumi, 25. Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben, a szervező Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) azonban a Facebookon várja a rendezvényen korábban résztvevő intézmények és látogatók fotóit, emlékeit.
Vágólapra másolva!

Május 15-16-án ünnepelné a Magyar Nemzeti Múzeum a 25. Múzeumok Majálisát, de a koronavírus-járvány miatt nem tudják megtartani a tervezett formában. Az intézmény és az egész múzeumi szféra nagy erőkkel készült erre az alkalomra, hiszen ez az egyik legfontosabb közösségi esemény a magyarországi múzeumok életében – írta közleményében a Nemzeti Múzeum. Az idei, negyedszázados évfordulón a világjárvány következtében

a múzeumok munkatársai sem egymással, sem a közönséggel nem tudnak személyesen találkozni,

az elmúlt 25 év felejthetetlen pillanatait, a közös élményeket, emlékeket mégis szeretnék újra átélni. A Múzeumok Majálisát minden évben sokan várják, mivel ekkor több száz múzeum sátraival és több ezer emberrel telik meg a Múzeumkert. Ilyenkor a hazai intézmények együtt mutatják meg a nagyközönségnek, milyen sokszínűek, hányféle tudományos kutatási területtel foglalkoznak, milyen gyűjteményekkel és kiállításokkal rendelkeznek.

Az évforduló alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeum létrehozta a 25 éves a Múzeumok Majálisa Facebook-csoportot. Ide elsősorban az ország múzeumait hívták meg, arra kérve őket, hogy osszák meg az elmúlt évek során készült fényképeiket, videóikat és a hozzájuk kapcsolódó emlékeiket.
Mindemellett várják a majálist szerető közönség képes emlékeit is, ezeket a Facebook-posztokat pedig a #muzeumokmajalisa hashtagen keresztül kapcsolják majd össze.