Saját zsírszöveteiből nyert sejteket fecskendeztek Csepregi Éva térdeibe

Csepregi Éva
Vágólapra másolva!
Csepregi Évának már többször műtötték a térdét. Ezúttal azért döntött a beavatkozás mellett, hogy véget érjenek a porckopás okozta problémák.
Vágólapra másolva!

A fellépéseket így is végigtáncoltam, de a koncertek után mindig éreztem, hogy pihentetni kell a térdeimet – mondta az énekesnő. Nehezen hajlott a térdem a lépcsőzésnél, és a tornázást, szobabiciklizést is megéreztem, de az állás volt a legrosszabb - tette hozzá.

Csepregi Éva ezért úgy döntött, hogy megműtteti mindkét térdét. Az úgynevezett Lipogems módszerrel végzett regeneratív kezelés lényege, hogy a beteg hasából egy kevés zsírszövetet távolítanak el, majd a szövetekből származó tisztított, és nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezik a térdbe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását, gyógyulását segítse. Ezt történt Csepregi Éva esetében is.

Csepregi Éva Forrás: Cseleny-Szabo

A beavatkozás jól sikerült, mindössze egy hétig kell pihennie, utána pedig élheti a hétköznapi életét, viszont csak 6 hét múlva terhelheti erősen a lábait. Az október 17-i Arénás koncerten pedig biztosan nem kell majd visszafognia magát a színpadon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!