Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös zenélést. Utolsó budapesti koncertjük nyáron lesz.
Vágólapra másolva!

A Kistehén zenekar 2020-as búcsúturnéval köszönnek el a közönségükkel, ugyanis a zenekar tagjai úgy döntöttek, 20 év után nem folytatják a közös zenélést, feloszlanak. A zenekar tagjai közösen döntöttek a befejezés mellett: úgy érzik, a Kistehén keretein belül

mindent elmondtak, amit szerettek volna, egyénileg pedig szeretnének új kihívások után nézni.

Állítólag mindenféle harag és veszekedés nélkül válnak el, ahogy a zenekari közleményből kiderül: „egymást és a közös játékot töretlenül szeretik és tisztelik”. A búcsúturnét is vidámra tervezik, céljuk, hogy a zenekar és a közönség is mulasson jól együtt utoljára. Nyáron több fesztiválon is fellépnek, majd július 30-án adják utolsó budapesti koncertjüket.

A Kistehén zenekar Forrás: Kistehén

A Kistehén 2002-ben egy animált karakterként látott napvilágot, majd hívta életre két évvel később a Kistehén zenekart. Kollár-Klemencz László és zenekara azóta hét albumot adott ki, turnéztak Európában és Amerikában is.

A tagság többször átalakult, a legnagyobb változás 2010-ben történt, amikor négyen távoztak. A jelenlegi felállásban a frontember mellett Sidó Attila gitározik, Vajdovich Árpád basszusgitározik, Weil András billentyűs hangszereken játszik, Jancsovics Máté pedig dobol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről