Gesztesi, a nagyszerű színész

Vágólapra másolva!
Rémséges közhely, amikor a halállal kapcsolatban a felfoghatatlant írjuk jelzőként, de ezúttal sokszorosan igaz. Egy fiatal, 56 éves, ereje teljében levő ember halt meg. Egy nagyszerű és páratlanul népszerű színész. Gesztesi Károly minden kétséget kizáróan olyan színész volt, akit mindenki szeretett. Nem megosztó volt, hanem valami példátlan közszeretetnek örvendő. És bár sokat szerepelt - gyakran akaratán kívül is - bulvárhírekkel a bulvárban, ne felejtsük el: az egyik legjobb magyar színész volt.
Vágólapra másolva!

Kazimir Károly osztályában végzett a Főiskolán, és bár osztálya egyik legjobb színésze volt, kihasználva kivételes zongoratudását, egy évig elment akkori feleségével külföldre zongorázni egy tengerjáró hajóra. A kommunizmus bezárt világában teljesen érthető volt, hogy világot akart látni. Csarnóy Zsuzsa volt a felesége akkoriban (a világ egyik legjobb balerinájának, az egykori Béjart-táncos Csarnóy Katalinnak a húga).

Miután hazajött, játszott a Thália Színházban, a József Attila Színházban és a Vígszínházban is, robusztus és őszinte személyiségének megfelelő szerepeket. Játszott Shakespeare-t (az Othello címszerepét is), Arthur Millert, Ibsent, értékes vígjátékokat (Woody Allen vagy Neil Simon), persze sok zenés darabot, hiszen hihetetlenül muzikális színész volt. Nagyszerűen szinkronizált is, Stallone vagy Ving Rhames magyar hangja mellett Shrekjére már nem is egyetlen generáció emlékezik és fog is emlékezni.

Sokat tévézett, szerepelt a TV2 nagy sikerű sorozatában, a Jóban Rosszban című teleregényében is, és sok filmben, az Idegölő abszolút főszerepétől kezdve a Valami Amerika, a Magyar vándor, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem, a Megy a gőzös emlékezetes szerepéig, de játszott Szabó István Rokonok című filmjében is, egy igen fontos szerepet.

Gesztesi Károlynak öt gyereke van (egyikük, Máté szintén tehetséges színész) - egy lány (Liptai Claudia az édesanya) és négy fiú.

Az egyik legkedveltebb magyar színész vezetés közben rosszul lett, és így halt meg - 56 éves volt.