Vágólapra másolva!
Milánó hercegét, Prosperót elűzi a fivére – Antonio - a lányával együtt. Egy szigetre kerülnek. Később Antonio és cinkosai hajója viharba keveredik a tengeren, és ők is ugyanerre a szigetre vetődnek. A szereplők több csoportra oszlanak – de nem tudnak egymásról. Ármánykodnak, manipulálnak, de van a történetben szerelem és mondhatni, krimi is. Shakespeare utolsó műve A vihar, amelyet karácsony előtt mutattak be a Nemzeti Színházban, nagy sikerrel. Az előadást Andrzej Bubien, a szentpétervári Tovsztonogov Nagy Drámai Színház világszerte sikeres, lengyel rendezője állította színpadra. A főbb szerepekben Horváth Lajos Ottót, Szűcs Nellit, Kristán Attilát, Szász Júliát, Bordás Rolandot, Rubold Ödönt, Tóth Lászlót, Bakos-Kiss Gábort, Schnell Ádámot, Rácz Józsefet és Farkas Dénest láthatjuk.
Vágólapra másolva!

Az Origo stábja az egyik próbán forgatott. A próba után a híres rendező interjút adott, és azt mondta: a darab lényegében a mai világ diagnózisa. A művet ugyan csaknem ötszáz évvel ezelőtt írta Shakespeare, de akkor is megvolt a korszak vihara, és ma is hasonló viharokat élünk át.
„Ma olyan világ vesz minket körül, amelyben kevesebb a szeretet, az érzelem és az odafigyelés. Egyre több a rossz, az erőszak, a megosztottság. Mesterséges környezetben élünk sokszor, amelyben egyre nehezebb tájékozódni. Eldönteni, hogy melyek az igazi érzelmek és melyek a megjátszottak."
A darab egyik főszereplője, Szűcs Nelli, aki Ariel szerepét játssza, azt mondta: a színpadon az összművészet jelenik meg: a színház, a zene és a film. Egyebek mellett ezért is érdemes megnézni az előadást.
Nézze meg Vági Barbara és Talán Csaba videóját!