Az új Puskás Aréna Magyarországra hozza az Aerosmitht

Aerosmith, koncert
The band Aerosmith, led by Steven Tyler and Joe Perry, performs on the third night of the Sao Paulo Trip Festival, at the Allianz Arena, in the western zone of Sao Paulo, yesterday, 24. Photo: RAFAEL ARBEX/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
A rekordokat döntő, Las Vegas-i Deuces Are Wild fellépéssorozatuk után, 2020 júliusában Budapesten koncertezik az Aerosmith. 
Vágólapra másolva!

A vadonatúj budapesti stadion, a Puskás Aréna lesz 26 év után az első magyar Aerosmith-koncert helyszíne. A lassan 50 éves amerikai együttes 2020. július 24-én koncertezik Budapesten. Az együttes pénteken jelentette be a 2020-as európai turnéja dátumait: a sorozat június 13-án kezdődik Milánóban, majd játszanak Svájcban, Belgiumban, Cseh-, Francia-, és Spanyolországban, Portugáliában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, Magyarországon és Dániában. A sorozat július 27-én Németországban zárul.

Brad Whitford és Steven Tyler az Aerosmith egyik, 2019-es koncertjén Forrás: AFP/2019 Getty Images/Rich Polk

Az Aerosmith –Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) – az amerikai zenetörténelem élő darabja, világszerte

több mint 150 millió albumot adtak el,

számtalan díjat kaptak már, a Rock and Roll Hall of Fame tagja az együttes, és nem sok olyan dolog van, amit még nem értek volna el az 1970-es megalakulásuk óta. A rengeteg multiplatina státuszt elért lemezük mellett az Aerosmith a mai napig is generációkat ösztönöz, és még mindig a világ egyik legnépszerűbb együttese. Az európai turné egyik apropója a megalakulások 50. évfordulója. Ez a turné az együttes rendkívül sikeres, Las Vegas-i fellépéssorozatát követi, amely Aerosmith: Deuces Are Wild címmel 2019. április 6-án indult, és 2020. június 4-én zárul. A több mint 50 dátumos, Park MGM-ben látható show már vezeti a Billboard Boxscore listáját, és a 2. helyen áll a Hot Tours rangsorban.

Az Aerosmith befolyása a rockzenére és a zeneiparra tagadhatatlan. A zenekar számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa, többek között a nevéhez fűződik minden idők második legtöbb slágerlistát vezető rockdala, ez az egyetlen rockbanda, amelynek rögtön az amerikai lista élén tudott nyitni egy kislemeze, ez a legtöbb aranylemezzel rendelkező amerikai zenekar, valamint a Van Halennel közösen tartják a legtöbb multi-latina albummal rendelkező amerikai banda címet.