Münchenben lép fel a világhírű magyar újcirkusz társulat

Recirquel Újcirkusz Társulat
Párizs Éjjel
Vágólapra másolva!
A müncheni Tollwood fesztiválon lép fel a Recirquel Újcirkusz Társulat. A rendezvény kedden kezdődött, és a magyar társulat 33 alkalommal lép fel december végéig. 
Vágólapra másolva!

November 26-án kezdődött, és egészen december 31-ig tart a müncheni Tollwood fesztivál, amelyiken fellép a Recirquel Újcirkusz Társulat is, ráadásul a bő egy hónap alatt 33-szor adják elő a Párizs Éjjel című produkciójukat. Azt is tudni, hogy a Recirquel előadása az idei müncheni Tollwood Winterfestival kiemelt műsorszáma lesz. Ez az egyik legnagyobb, körülbelül 800 ezer látogatót vonzó német zenei, kulturális és ökofesztivál. A Párizs Éjjel-t a 33 előadáson

nagyjából 10 ezren tekinthetik majd meg.

Azt is tudni, hogy már elővételben elkapkodták a jegyeket az előadásra.

Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs Éjjel Forrás: Nagy Attila

Az öt héten át tartó fesztivál nemcsak a sokszínű nemzetközi zenei és kulturális programjairól ismert, hanem az ökológiai programok és klímavédelem egyik legnevesebb platformja is Németországban. Az idei fesztiválon a magyar társulat az egyik legnagyobb játszóhelyen lép fel.

A Tollwood Winterfestival esti látképe Forrás: Bernd Wackerbauer

A 2014-ben bemutatott produkciónak a belvárosban felállított hatalmas cirkuszi tér ad otthont, amely önmagában is a fesztivál kulturális látványosságnak számít. A mintegy 400 nézőt befogadó helyszínen a nézők nem hagyományos széksorokban, hanem

asztaloknál ülve tekinthetik meg az előadást.

A Recirquel idén nyáron újragondolta, táncos elemekkel és új számokkal bővítette a 2014-ben bemutatott Párizs Éjjel című darabot. A Müpa és a társulat közös produkciója a világhírű fotóművész, Brassai jellegzetes világából merít inspirációt.

A Párizs Éjjel című előadás az elmúlt években a világ számos országában – Franciaországtól Olaszországon és Kolumbián át a skóciai Fringe fesztiválig – aratott sikert, legutóbb a bakui nemzetközi színházfesztiválon mutatkozott be. Magyarországon legközelebb januárban lesz látható a Müpában.