Elkápráztatta Andrea Bocellit egy 11 éves magyar hegedűs - videó

2019.11.26. 10:47

Andrea Bocelli november 16 és 17-én lépett fel az Arénában, koncertjén vendégfellépő volt Gertler Teo, a Virtuózok 11 éves felfedezettje is. A teljesen megtelt Aréna közönsége hatalmas vastapssal jutalmazta a pozsonyi kisfiú hegedűjátékát.

November 16-án, majd a komoly érdeklődés miatt 17-én is fellépett Andrea Bocelli az Arénában. Az olasz tenor vendégfellépője volt a Virtuózok tehetségkutatóban felfedezett 11 éves hegedűs, Gertler Teo is. Peller Mariann, a Virtuózok alapítója és igazgatója korábban azt mondta, „amikor megtudtuk, hogy Maestro Domingo, és menedzsere, Nicky Marko közbenjárására Andrea Bocelli érdeklődni kezdett a Virtuózok program iránt, nagyon megörültünk. Rengeteg felvételt, ismertetőt eljuttattunk hozzá, és végül Teót választotta, hogy koncertjén szerepelhessen. Amikor pedig személyesen is találkoztak, fiatal tehetségünk olyan jó benyomást tett Maestro Bocellire,  hogy a korábban tervezett egy vendégprodukció mellett egy közös darabot is kért Teótól, amit aztán ő maga gyakorolt be vele a koncert előtt.” A videón a közös próba látható: 

Teo nemcsak hibátlan játékával, de vagány fellépésével, elbűvölő személyiségével is lenyűgözött mindenkit. Massenet Thais című operájából a Meditáció-t játszotta el, ugyanazt, amit még 2016-ban a Virtuózok egy másik felfedezettje, Váradi Gyula adott elő Plácido Domingo szintén az Arénában tartott koncertjén. A Meditáció után pedig Andrea Bocellivel közösen előadták Schubert szerzeményét, az Ave Mariá-t. A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar kísérte őket.

Gertler Teo és Andrea BocelliForrás: Somogyi Dániel

Bocelli és stábja azt mondták, bíznak benne, hogy a jövőben más fiatal Virtuózok-felfedezettet is megismerhetnek. Teo pedig azt mondta, nagy élmény volt a két nap Maestro Bocellivel, egyáltalán nem izgult a fellépések előtt, és szívesen lépne fel máskor is az olasz mesterrel. 

A fiatal tehetség a héten már az oroszországi Novoszibirszkbe utazott, hogy részt vegyen a világ egyik legfontosabb hegedűversenyén.

további tartalmak a rovatból