Robert Wilson és más világhírű rendezők előadásai a Nemzeti Színház fesztiválján

Robert Wilson rendezése
Vágólapra másolva!
A MITEM-en korunk színházi forradalmáraival ismerkedhet meg a magyar közönség. Jövőre is a világ legjobb színházai jönnek a Nemzeti Színház fesztiváljára.
Vágólapra másolva!

A művészet megújulása a rutinossá váló módszerek tagadásával kezdődik, de ihletet a gyökerekhez való visszatérés, a már klasszikussá vált remekművek adhatnak. A Nemzeti Színház 2020-ban is megrendezi nemzetközi fesztiválját, a MITEM-et, ez lesz sorban a hetedik. Ez alkalommal is korunk színházi forradalmáraival ismerkedhet meg a magyar közönség.

Robert Wilson rendezése Forrás: Nemzeti Színház

A világhírű amerikai rendező, Robert Wilson, az idő és a fény poétája, Oedipus király történetét fogalmazta újra egy nemzetközi társulattal, és a 2020-as MITEM-re a Pompei és Epidaurosz antik színházai, Nápoly, Vincenza és Szentpétervár patinás színpadai után érkeznek – olvasható a Nemzeti Színház honlapján.

A Bűn és bűnhődés Sebastian Hartmann rendezésében Drezdában Forrás: Nemzeti Színház

Németországból a keleti tartományok színházai közül az egyik legfontosabb és legsikeresebb, a Staatsshauspiel Drezden Bűn és bűnhődés című előadását hívták meg, ami

szabad asszociációkkal, merész vízióival szólítja fel a közönségét az együttgondolkodásra.

Az előadás rendezője, Sebastian Hartmann munkái közül hármat választottak be a legjobb 36 közé 2019-ben a legjelentősebb német színházi seregszemle, a Theatertreffen programjába.

„Bűbájos varázslatnak” nevezték Európa-szerte az újságírók a Bells & Spells című előadást, amit Victoria Thierrée Chaplin rendező a cirkusz, színház, tánc, kabaré eszközeiből szőtt lánya, Aurelia Thierrée színésznő számára. Az ő világukban

minden lehetséges, semmi sem logikus, viszont tele van humorral,

könnyedséggel és szeretettel.

A Bells & Spells Victoria Thierrée Chaplin rendezésében Párizsban Forrás: Nemzeti Színház

A VII. MITEM fesztivál 2020. április 8-30. között várja a magyar közönséget újabb színházi kalandokra a világszínház forradalmi alkotóival.