Környezetvédelmi okokból nem turnézik a Coldplay

2017 iHeartRadio Music Festival - Night 1 - Show GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment Celebrities MUSIC MUSIC FESTIVAL
LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 22: Chris Martin of music group Coldplay performs onstage during the 2017 iHeartRadio Music Festival at T-Mobile Arena on September 22, 2017 in Las Vegas, Nevada. Rich Fury/Getty Images for iHeartMedia/AFP
Vágólapra másolva!
Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit.
Vágólapra másolva!

Nem támogatja meg új lemezét turnéval a brit Coldplay, mégpedig környezetvédelmi okok miatt. Chris Martin azt mondta, „kell egy kis idő, hogy megvizsgáljuk, hogy lehetnének egy turnénak kedvező hatásai a környezetre”.

Chris Martin 2017-ben Forrás: AFP/2017 Getty Images/Rich Fury

Az együttesnek pénteken Ammanban, Jordánia fővárosában lesz két fellépése, amit az interneten élőben lehet követni, az egyiket napfelkeltekor, a másikat naplementekor tartják. A pénteken megjelenő, Everyday Life című albumukat mutatják be ilyen módon két felvonásban.

A zenekar utoljára 2016-2017-ben turnézott a világ körül,

négy kontinensen 122 koncertet adtak. Martin azt is mondta, a jövőbeni turnés terveikről, hogy csalódnának, ha a következő koncertsorozatuk nem lenne karbonsemleges. „Azért választottuk Jordániát, mert olyan helyet kerestük valahol a világ közepén, ahova általában nem jutunk el koncertjeinkkel” – mondta. A Coldplay a londoni Természettudományi Múzeumban is ad egy koncertet november 25-én, minden bevételüket környezetvédelmi szervezeteknek szánják.