Herczegh Anita misszióvezetők házastársaival tekintette meg a Millennium Házat

2019.11.20. 21:30

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Magyarországon akkreditált misszióvezetők házastársaival tekintette meg a nemrég átadott Millennium Háza kiállítását Budapesten szerdán.

A nagykövetek párjai, házastársai részvételével minden év őszén rendeznek egy kulturális programot Budapesten – mondta el a köztársasági elnök felesége a tárlat megtekintése után a sajtó képviselőinek.
Igyekszik minden alkalommal a zenei, építészeti vagy képzőművészeti örökség egy darabját bemutatni, hiszen fontos, hogy aki nagykövetként és házastársként itt él, megismerkedjen a magyar kultúrával.

Ez alkalommal a Millennium Házát szerette volna megmutatni, hiszen az is Budapest történetének fontos része, emellett nemrég nyílt meg, és valószínűleg még nem sokan látták.

A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millenium Háza a VárosligetbenForrás: MTI/Máthé Zoltán

Kitért arra is, hogy a nagykövetségek vasárnap megrendezik immár hagyományos jótékonysági vásárukat, amelyen bemutatják országaik jellegzetes termékeit, a bevételt pedig magyarországi szervezeteknek ajánlják fel.

A Millennium Házában tartott eseményen képviseltette magát mások mellett Finnország, Indonézia, Koszovó, Kuvait, Mongólia, Svédország, Szlovénia, Dél-Afrika, Albánia és Azerbajdzsán. A Millennium Házában megnyílt kiállítás hét állomáson keresztül mutatja be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében.