Első világháborús interaktív kiállítás nyílt Budapesten

Vágólapra másolva!
Első világháborús interaktív kiállítás nyílt Budapesten, a Pauler utcában. A kiállítás egy héten keresztül látogatható, november 16-22 között. A Naplóval a Fronton innen és túl valós látogatói élményt nyújt, ahol egy 100 évvel ezelőtti történet főszereplői lehetünk.
Vágólapra másolva!

A kiállítás visszarepíti a látogatót az időben 100 évet, ahol megelevenednek a Nagy Háború helyszínei és részesévé válhat a múlt egy meghatározó korszakának.

A díszletek között egy-egy fiktív Napló történetét követve korhű vagy eredeti dokumentumok és tárgyak várják a látogatókat, hogy felfedezzék őket. A Napló különböző helyszíneken vezet végig, a helyszínek között különböző feladatokat kell végrehajtani.

A kiállításon meg lehet ismerni egy cselédből lett ápolónő történetét, de nyomon követhetjük egy baka útját egyik frontról a másikra. Bepillantást nyerhetünk a hátország életébe is egy családját hazaváró polgárasszony mindennapjain keresztül. Végül egy tiszt szemén keresztül láthatjuk, hogy milyen problémákkal szembesült a hadvezetés.

A helyszín kiemelt történelmi pontjain, rövid leírások adnak támpontot a Naplók világához, valamint

egy korabeli olvasóteremben számos eredeti könyv, újság és dokumentum várja az érdeklődőket, akik mélyebben szeretnének elmerülni az első világháború történetében.