Hétfőnként is látogatható a Szépművészeti Rubens- és Van Dyck-kiállítása

Vágólapra másolva!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható a Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban.
Vágólapra másolva!

Már a hét minden napján, azaz hétfőn is látogatható a Szépművészeti Múzeum Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítása. A bővítésre egyértelműen a nagy érdeklődés miatt volt szükség. A csaknem 120 művet bemutató tárlatot október végi megnyitása óta eddig már nagyjából 20 ezren tekintették meg.

Rubens- és Van Dyck-festmények költöztek a Szépművészetibe

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora címmel körülbelül 120 művet felvonultatva mutatja be a dél-németalföldi festészet kiemelkedő mestereit a Szépművészeti Múzeum szerdától látható kiállítása. Szerdától látogatható a Szépművészeti Múzeum kiállítása, amely Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora címet kapta, és amely mindegy 120 művet felvonultatva mutatja be a dél-németalföldi festészet kiemelkedő mestereit.

A február közepéig látogatható kiállításra körülbelül negyven nagy közgyűjteményből, a többi között a párizsi

Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek műtárgyak.

A tárlaton Rubens mintegy harminc és Van Dyck több mint egy tucat remekműve mellett más flamand mesterek kiváló alkotásait is kiállították. Helyet kapott Van Dyck alkotása, Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja is, amit 2018 végén vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum.