Díszelőadással nyitott a megújult kaposvári Csiky Gergely Színház

Kaposvár, 2019. november 11. A felújított Csiky Gergely Színház Kaposváron 2019. november 11-én. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A színház névadójának Buborékok című vígjátékával nyílt meg a megújult kaposvári Csiky Gergely Színház. Az előadást a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila rendezte.
Vágólapra másolva!

Díszévad lesz az idei a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházban. November 11-én színházavató díszelőadással nyitott a megújult színház. Csiky Gergely Buborékok című vígjátékát a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila rendezte.

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója Forrás: MTI/Soós Lajos

A felkérésről és a vígjátékról a Sonline.hu-nak adott interjújában Vidnyánszky Attila azt mondta: „először meglepődtem, mert engem általában vaskos, klasszikus, nagy művek színpadra állítására kérnek fel.

egy jó történetben, amely tele van örök emberi igazságokkal és mának szóló mondanivalóval. Igazi színészdarab, jutalomjáték a szereplőknek.” A kaposvári színház megújulásával kapcsolatban pedig azt mondta, „egy kulturális intézmény megújulása – és ma egy sor színházzal történik ez –

Személyesen pedig felelősséget érzek, ugyanakkor várakozással teli szorongást is, de hasonló érzés tölt el bárhol, ha vendégként dolgozom.”

A megújult kaposvári színház összesen 9 ezer négyzetméteres és három játszóhelyes lesz. Nagyterme 450, kamaraterme 150, stúdióterme 50 néző befogadására alkalmas.

Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója az Origónak a terveikről azt mondta:

Ősszel adják át a felújított kaposvári színházat, díszévad következik

„Ha egy színházat újra nyitunk, az mindig különös esemény a teátrum életében. Ezért is nevezzük díszévadnak a következő szezont. Egy színház életében 25-30 évente van ilyen" - mondta Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója az Origónak. Őszre elkészül a teljesen felújított-átépített színház, és már ott kezdi az új szezont a somogyi teátrum.

A Buborékok díszelőadása után a színház első ifjúsági bemutatóját, A padlás című mesemusicalt november 21-én délután láthatják a nézők. Az első kamarabemutató, a Kartonpapa című komédia premierje december 7-én este lesz Tasnádi Csaba rendezésében.

Olt Tamás, a Csiky művészeti igazgatója a díszévad bejelentésén azt mondta, a következő évadban tíz saját bemutatót terveznek, így többek között Peter Stone Sugar Van, aki forrón szereti című darabját, Csehov Cseresznyéskertjét, Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét és Fekete István Tüskevár című regényének színpadi adaptációját.