Műszaki hiba: 25 percre elnémult az Omega az Arénában

KÓBOR János
Budapest, 2019. november 8. Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Műszaki malőrrel kezdődött az Omega pénteki nagykoncertje az Arénában. Nagyjából 25 percig nem tudták elkezdeni a műsort. A zenekar kártérítési per indításán is gondolkodik. 
Vágólapra másolva!

Péntek este lépett fel a jövőre már 60 éves Omega zenekar a Papp László Budapest Sportarénában. A koncertjük nehezen indult, mert technikai hibák miatt 25 percig nem is lehetett őket hallani. Első daluk, a Babylon közben értesültek arról, hogy igazából

csak a színpadi monitorládáik szólnak,

azaz a közönség felé irányított tornyok némák maradtak. Miután számukra is kiderült a hiba, 10 perces szünet következett, aztán mikor már szóltak az óriási hangszórók, Kóbor János azt mondta a közönségnek, „hatvan év alatt ez volt a legfrappánsabb koncertindításunk”. Ekkor még nem tudhatta, hogy újabb kényelmetlen percek következnek. Kiderült, hogy baj van a doboshoz irányított szinkronjellel.

Itt már lehetett hallani Kóbor Jánost Forrás: MTI/Mohai Balázs

Kóbor János a Blikknek azt mondta, pokoli érzés volt, hogy fogalmam sem volt, tudjuk-e folytatni, sőt,

Fatális gikszer volt, de megoldottuk, mint 24 éve, amikor a Népstadion-koncertünket el akarta mosni az özönvízszerű eső.”

Molnár György Forrás: MTI/Mohai Balázs

Molnár György gitáros annyit mondott, „tehetetlen dühöt éreztem, hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor végre elkezdhettük”. A dobos, Debreceni Ferenc azt mondta a lapnak: „arra sem volt időm, hogy dühös legyek, mert a koncert végéig alig hallottam, a többiek mit játszanak körülöttem”. Benkő László pedig úgy foglalta össze a történteket:

A lap megkereste a zenekar menedzserét, Trunkos Andrást is, aki azt mondta, „a keverőpult adta meg magát, amikor a sávonkénti hangrögzítőt rákapcsolták. A technikusok sietve üzemelték be a tartalék keverőt, de a szinkronjeleket csak részlegesen tudták beállítani. Ha ezt a vizsgálat is igazolja, kártérítési pert indítunk hitelrontás vádjával.”