Az utolsó pillanatokban mentették meg az Ismerős Arcok énekesének életét

2019.11.08. 10:29

Október elején volt életmentő műtétje Nyerges Attilának, az Ismerős Arcok énekesének. Kiderült, hogy az utolsó pillanatokban került kórházba, azonnal meg is műtötték.

Nyerges Attilának, az Ismerős Arcok énekesének október elején volt életmentő műtétje. Egy autós szabálytalanul hajtott Nyerges motorja elé, aki már nem tudta elkerülni az ütközést. A baleset nem tűnt komolynak, az énekest könnyű sérülésekkel engedték haza a kórházból, azonban néhány nappal később már nagyon súlyos állapotban vitték ismét kórházba, ahol azonnal meg is operálták.

Nyerges Attila már otthonában lábadozik, és most a Borsnak mesélt a lassan egy hónapja történt balesetről és műtétről: „négy nappal az után, hogy hazaengedtek, hétfőn rosszul lettem, és mint kiderült, a lépem szétrobbant, elkezdtem befelé vérezni.  Délután 4-5 óra felé mentővel vittek a kórházba, másfél órán belül már a műtőasztalon voltam.” Az énekes azt is elmondta, hogy az első kórházi kezelésnél nem hibáztak a szakemberek, hogy hazaengedték, mivel az első vizsgálatoknál nem lehetett látni a komolyabb belső szervi problémát. Ugyanis nem minden esetben mutatkozik meg a lép komolyabb sérülése. Sokszor csak napokkal később jelentkezik a baj.

Nyerges AttilaFotó: Csudai Sándor - Origo

„Az életmentő műtét után meglehetősen gyorsan javult az állapotom, a következő hétfőn már haza is engedtek. A fájdalmaim lassan múlogatnak, és hematológushoz kell járnom, mert a lép szerepét át kell vennie a többi szervemnek, 

ami jó féléves procedúra lesz. Elvileg semmit nem kell másképp csinálnom, mint korábban, kaptam kötelező, egész életre szóló védőoltásokat, illetve elég hosszú ideig vérhígítót kell injekcióznom a trombózisveszély miatt” – mondta Nyerges. Az Ismerős Arcok egyébként november 29-én Pécsen játszik újra, és a tervek szerint onnantól már minden, korábban meghirdetett koncertet megtartanak. A jövőről Nyerges azt is mondta, „december 15-én lesz az ötvenéves szülinapi bulimmal egybekötött nagykoncertünk a Barba Negra Music Clubban, amit nyugodtan nevezhetek első születésnapomnak is, hiszen új életet kaptam.  Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, sokat jelentett nekem az a sok jókívánság a műtét utáni nehezebb napokban, amikor a magam gyengeségétől és a tehetetlenségtől meglehetősen el voltam szontyolodva. Egyelőre otthon készülök a koncertre, de 15-e körül visszatérek a próbákra is.”

további tartalmak a rovatból