Előadás közben szakadt le egy darab a mennyezetről egy londoni színházban

2019.11.07. 09:08

Öt ember megsérült, amikor előadás közben leszakadt a mennyezet egy része egy londoni színházban, ahol éppen Arthur Miller egyik legismertebb drámáját, Az ügynök halálát (Death of a salesman) játszották a színpadon.

Kiürítették a londoni Piccadilly színházat szerda este, miután a mennyezet egy része leszakadt előadás közben, valamivel 20 óra előtt - írja a The Guardian. Öt néző kisebb sérülést szenvedett, kórházban látták el őket.

A rendőrség közlése szerint az előadást azonnal leállították, és biztonságban kiürítették az épületet. Több mint ezer embernek kellett elhagynia a színháztermet.

Jöjjenek vissza, nézzék meg a darabot!

A színművet hétfőn kezdték játszani. Az ügynököt, Willy Lomant játszó 

Wendell Pierce sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. 

A közösségi médiában megosztott videofelvételen az amerikai színész a Piccadilly Színház előtt áll, arra kérve a nézőket, hogy térjenek vissza és nézzék meg az előadást.

– Megtiszteltetés, hogy ma este eljöttek. Nagyon sajnáljuk, ami történt – mondta.

Nem tudni, mikor nyitnak újra

Iain Haddow, a BBC munkatársa is a nézőtéren ült. Arról számolt be, hogy a baleset az előadás kezdete után nagyjából 20 perccel történt.

Elmondása szerint a mennyezet leszakadása előtt folyamatosan csepegett a víz, ami egy idő után vízfolyássá alakult, bár az eső nem esett.  Hozzátette, hogy a színház homlokzata és a tető fel van állványozva.

A színház még nem jelentette be, mikor nyitnak újra.

Londonban nem ez az első hasonló eset: 2013-ban 80 ember sérült meg, amikor az Apollo színház mennyezetének egy része leomlott.