Nem vállal több szerepet Galambos Erzsi

Galambos Erzsi portrék
Nagyon szereti
Vágólapra másolva!
A 88 éves Galambos Erzsi még mindig játszik két darabban, de új előadásban már nem láthatjuk.
Vágólapra másolva!

Azt mondja, a vágya még mindig megvan ahhoz, hogy játsszon, de nem akarja megkockáztatni, hogy esetleg miatta kerüljön veszélybe egy új produkció. Így a 88 éves Galambos Erzsi új szerepet nem vállal, de a futó két előadásban továbbra is játszik. A Borsnak a döntésről azt mondta, „kilenc éve játszom a szerepem, hihetetlen, hogy mindig telt házzal megy.

ennél többre nincs szükségem. Új darabot viszont már nem vállalok: ebben a korban már felelősség elvállalni próbafolyamatot, fizikailag nem is lehet bírni. Sosem voltam felelőtlen színésznő, az agyamban még mindig mindent el tudnék játszani, a vágyaim nem öregedtek, fejben még mindig hatalmasakat táncolok. Nem tehetem ki a kollégáimat annak, hogy esetleg rosszul leszek, és miattam kerül veszélybe a produkció.”

Galambos Erzsi Fotós: Csudai Sándor - Origo

A koráról azt mondta a lapnak: „egy dolog nincs rendben, hogy december 5-én leszek 88 éves. Így elmúlt az idő, de észre sem vettem, szinte még nem is éltem. Ha sokáig megmaradhatnék ebben a korban, ebben a felállásban nagyon boldog lennék. A jóistentől kaptam egy levelet, hogy vigyázzak magamra, mert velem kezdi az örök életét.”

A Galambos Erzsivel néhány hete készült nagyinterjúnkat itt olvashatja:

Álmomban mindig menekülök, mindig üldöznek

A Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művész színésznő növendékkorában még Bajor Gizivel is állt közös színpadon, majd hosszú pályafutása során olyan, mára legendává lett művészeknek volt partnere, mint például Feleki Kamill, Gábor Miklós, Agárdy Gábor, Honthy Hanna. A nyolcvannyolc éves Galambos Erzsi nem titkolja korát, és olyan virulens, mintha az embert próbáló hivatásában töltött évtizedei nem estek volna egybe a történelem embert próbáló korszakaival.