Modern kollázzsal ellensúlyozta a szomorú szöveget a Kelemen Kabátban

Kelemen Kabátban
Vágólapra másolva!
Régi dal című új számához készített klipet a Kelemen Kabátban. Online premier az Origón.
Vágólapra másolva!

Legújabb számához, a Régi dal-hoz készített videóklipet a Kelemen Kabátban. Horváth Boldizsár frontember az Origónak elmondta, „a klip alapötlete a Kollázs technika volt, amit fotókból, rajzolt és animált képekből, valamint ide forgatott élőképes részekből raktunk össze”. Boldizsár nem csak szerepel a klipben, hanem az ötlet kidolgozása után meg is rendezte a videót. Egyébként a klipet a 4. Magyar Klipszemlén, csütörtökön mutatták be.

„A klipen két stúdió és rengeteg ember dolgozott, párhuzamosan megosztva a feladatokat. A dal hangzásából fakadóan egy

Mivel a dalszöveg alapvetően szomorú, a vicces képi megoldások megfelelően ellensúlyozzák illetve néhány helyen alátámasztják azt” – mondta Horváth Boldizsár.

A Kelemen Kabátban utoljára tavasszal jelentkezett új dallal és klippel, ez volt a Kicsi Rigó. És érdekesség, hogy a Régi Dal mostani premierje után jövő tavaszig minden hónapban kiad valamit a zenekar. Sűrű nyarat tudnak maguk mögött, mivel minden nagy fesztiválon felléptek, és több városi eseményen is játszottak.

Kelemen Kabátban: Érezték, hogy van bennünk víruspotenciál

2011-ben robbant be két nagyon erős anyaggal. Az elmúlt hat évben pedig egyre jobban letisztult zenekara, a Kelemen Kabátban, és még őt is meglepi, mennyire szomorúak a legújabb dalaik. A 2018 elején megjelenő lemezükön lesz kesergős house és népzene is. A zenekarvezető Horváth Boldival a kezdetekről, küzdelmekről, öregedésről és a segítségnyújtásról is beszélgettünk.

A Kelemen Kabátban szokásos nagykoncertje jövő tavasszal lesz.