Először lép fel San Franciscóban Molnár Levente operaénekes

2019.10.08. 13:51

Pénteken debütál Molnár Levente a San Francisco Operában Almaviva gróf szerepében. A társulat új, Figaro házassága című előadását Nánási Henrik vezényli majd.

 Az erdélyi születésű Molnár Levente a premieren kívül még hét alkalommal áll színpadra San Franciscóban.

Molnár LeventeFotó: Talán Csaba

A bariton alkotótársai a darabban például Michael Sumuel, aki számos európai operaházban énekelt már, jelenleg a San Francisco Opera egyik állandó művésze, valamint a barbadosi születésű Jeanine De Bique, aki szintén először lép színpadra a tengerentúli városban. A számos nemzetközi előadó mellett azonban még egy hazai művész is közreműködik az előadásokon, a zenekart Nánási Henrik dirigálja.

Rosszulesik, ha lerománoznak, de még nehezebb, ha magyarként sértegetnek

Aktuálisan merész a Bánk bán opera, amelyet az Erkel Színházban mutattak be szeptember elején - mondta Molnár Levente az Origónak, de beszélt az erdélyi gyerekkoráról, arról, hogy milyen a New York-i Metropolitanben vagy a világ más vezető operaházaiban énekelni.

Molnár Levente korábban azt nyilatkozta: „nagyon érdekes és újszerű rendezés, amin most dolgozunk, ugyanis az Egyesült Államokba helyezik át az operát, természetesen különböző utalásokkal saját történelmükre. A három alkotást trilógiaként fogják fel, különböző korokat kísérnek majd végig. A Figaro 1780-ban játszódik, de a Don Giovanni például majd egy disztópikus jövőben, 2090 környékén. Örömmel tölt el, hogy ketten is vagyunk magyarok a produkcióban, ilyen távol a hazánktól. Szerintem ez igazi büszkeség.  Nagyon várom a bemutatót, és az azt követő előadásokat. A New York-i közönség kellemes csalódás volt annak idején, lazaság jellemzi őket, nem félnek tapsolni. Kíváncsi vagyok, a nyugati parton ez mennyire lesz így.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK