Vágólapra másolva!
Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene Díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. A Gyálon tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit az Antares nyerte.
Vágólapra másolva!

A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára – az NKA Hangfoglaló Program hathatós támogatásával –

a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált.

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén ezen tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Gyálon, az Arany János Közösségi Házban. Az együtteseket egy négytagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo zenész, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője, Lombos Márton dalszövegíró, a Hangfoglaló Program mentora, Rozsonits Tamás zenész, szakíró, a Hangfoglaló Program munkatársa és Vörös István zenész, a Hangfoglaló Program Kollégiumának testületi tagja.

Az Antares együttes fődíjjal Forrás: Kalocsai Richárd

A zsűri döntése alapján végül az Antares zenekar kapta a fődíjat. Ők a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató Special versenyről jutottak be, és a fődíjjal a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangtechnikai berendezést, valamint 2 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program. A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjakat 12 kategóriában. Ezzel

a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezett személyeket kívánta elismerni.

Az év zenésze Szebényi Dániel, Freddie, a Kowalsky meg a Vega és a Zoli Band billentyűse. Az év helyszíne a Dürer Kert. Az év zenepedagógusa díjat Martonosi György, a hazai ütőhangszeres és jazzkultúra meghatározó egyénisége vette át. Az év felfedezettjei az Antares zenekar, az év hangmérnöke Herczeg Péter, az év hangtechnikusa Csepregi Géza, az év fény- és látványtechnikusa ifj. Fejes Tamás, az év zenei újságírója Daróczi-Végh Péter, a Jazzy Rádió főszerkesztője, az év különdíjasa Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke, az év hangszerjavító műhelye a Fibenara, az év terméke a PhoneStar prémium hanggátló rendszer.