Korda György mindig az ég felé fog fordulni, ha ezt énekli

Korda György galéria
Budapest, 2018. május 6. Korda György táncdalénekes az Izrael állam megalapításának 70. évfordulója alkalmából rendezett faültetésen az újlipótvárosi Szent István parkban 2018. május 6-án. A zsidó államot 1948. május 14-én kiáltotta ki David Ben-Gurion, Izrael első miniszterelnöke. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Korda Györgyöt nagyon megrázta a cseh popsztár, Karel Gott halála. Ugyanakkor nagyon hálás, hogy Magyarországon ő vihette sikerre pályatársa slágereit.
Vágólapra másolva!

Kedden meghalt Karel Gott, és a Kelet Sinatrájaként is ismert énekes halála a magyar táncdalénekest, Korda Györgyöt is megrázta, ugyanis szinte rajongással tekintett Gottra. Korda György a Ripostnak azt mondta,

sokáig reménykedett, hogy Karel Gott felépül,

de egy ideje sejtette, hogy komoly a baj, hiszen Gott szinte teljesen elzárkózott a külvilág elől.

Korda György Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Annyira szíven ütött ez a hír, mintha valamelyik közeli ismerősömet, kollégámat vesztettem volna el. Karel Gott nagyon nagy művész volt, a szó legszorosabb értelmében, és ilyet ritkán lehet mondani ebben a műfajban” – mondta Korda György. Azt is elmondta, hálás, hogy Magyarországon ő vihette sikerre a Lady Carneval című számát, és együtt állhatott színpadra a művésszel.

Karel Gott karrierje képekben

Kedd este szerettei körében meghalt Karel Gott. A 80 éves cseh popsztár szeptember elején jelentette be, hogy akut leukémiával diagnosztizálták. Pályafutása során majdnem 40 millió hanghordozót adott el, 1600 dalát rögzítették, de szerepelt filmekben is. Hazájában elképesztő népszerűségnek örvendett: szinte minden kitüntetést megkapott, készült róla tévésorozat, nevével parfümöt forgalmaznak.

Korda György a lapnak azt is elmondta: „az egész pályafutásomat végigkísérte az ő szereplése, meghatározó alakja volt az én karrieremnek.

Nagyon bánatos vagyok, de ezentúl, minden alkalommal, ha a Lady Carneval című dalt énekelem, mindig az ég felé fogok fordulni.”