Törőcsik Mari: Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház

2019.10.02. 12:57

A barátok vagy akár csak a szomszédok is gyakran látogatják velemi házában Törőcsik Marit, és neki is mindig van egy jó szava az érdeklődőkhöz. Így érzi magát a Kossuth Nagydíjas színésznő.

A 83 éves Törőcsik Mari legutóbb a Blikknek mesélt arról, hogy érzi magát. „Majdnem ötven éve már annak, hogy beleszerettem ebbe a helybe, pedig az ország másik felében születtem. Szeretek itt élni, és nemcsak a táj, hanem az emberek miatt is. Amikor jó idő van, az ápolómmal kimegyünk sétálni, levegőzni. Mindig megállít valaki, kérdezik, hogy vagyok,  állandóan érdeklődnek, ami – bevallom – nagyon jólesik.” Azt is lehet tudni, hogy Törőcsik Marinak is mindig van egy-két kedves szava az érdeklődőkhöz. Ráadásul mostanában jó hírekkel is szolgál az egészségi állapotáról is. „Hol így, hol úgy vagyok, most éppen jobban. Kicsit szomorú vagyok, hogy elmúlt a nyár, mert az a kedvenc évszakom, de ez legyen a legnagyobb bajom.”

Törőcsik Mari 2015-ben a Hogy volt?! című tévéműsor egyik felvételénForrás: MTI/Zih Zsolt

Az esetleges visszatérésről azt mondta, „nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház. Nagyon szeretnék újra játszani, de nem tudom, mikor és hogyan lenne ez lehetséges. Kicsit nehezen beszélek már, ami egy színésznél nem előny,  bár vannak néma szerepek is. Egyelőre nem is nagyon dolgozom ezen, most az a fontos, hogy erősödjek, és úgy érzem, jól vagyok” – mondta. Törőcsik Mari egy évvel ezelőtt kapta meg a vas megyei díszpolgári címét. Az elismerésekről azt mondta, „sok kitüntetést vehettem át életem során, hiszen ahogy mondani szoktuk, minket, színészeket a közönség szeretete éltet, engem viszont már ezek a díjak”.

további tartalmak a rovatból