Törőcsik Mari: Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház

Törőcsik Mari
Budapest, 2015. január 14. Törőcsik Mari színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban Iglódi István Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészre, rendezőre és érdemes művészre emlékeztek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
A barátok vagy akár csak a szomszédok is gyakran látogatják velemi házában Törőcsik Marit, és neki is mindig van egy jó szava az érdeklődőkhöz. Így érzi magát a Kossuth Nagydíjas színésznő.
Vágólapra másolva!

A 83 éves Törőcsik Mari legutóbb a Blikknek mesélt arról, hogy érzi magát. „Majdnem ötven éve már annak, hogy beleszerettem ebbe a helybe, pedig az ország másik felében születtem. Szeretek itt élni, és nemcsak a táj, hanem az emberek miatt is. Amikor jó idő van, az ápolómmal kimegyünk sétálni, levegőzni.

állandóan érdeklődnek, ami – bevallom – nagyon jólesik.” Azt is lehet tudni, hogy Törőcsik Marinak is mindig van egy-két kedves szava az érdeklődőkhöz. Ráadásul mostanában jó hírekkel is szolgál az egészségi állapotáról is. „Hol így, hol úgy vagyok, most éppen jobban. Kicsit szomorú vagyok, hogy elmúlt a nyár, mert az a kedvenc évszakom, de ez legyen a legnagyobb bajom.”

Törőcsik Mari 2015-ben a Hogy volt?! című tévéműsor egyik felvételén Forrás: MTI/Zih Zsolt

Az esetleges visszatérésről azt mondta, „nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház. Nagyon szeretnék újra játszani, de nem tudom, mikor és hogyan lenne ez lehetséges.

bár vannak néma szerepek is. Egyelőre nem is nagyon dolgozom ezen, most az a fontos, hogy erősödjek, és úgy érzem, jól vagyok” – mondta. Törőcsik Mari egy évvel ezelőtt kapta meg a vas megyei díszpolgári címét. Az elismerésekről azt mondta, „sok kitüntetést vehettem át életem során, hiszen ahogy mondani szoktuk, minket, színészeket a közönség szeretete éltet, engem viszont már ezek a díjak”.