Megjelent Ákos huszadik szólólemeze

2019.10.02. 14:37

Idősziget címmel szerdán megjelent Ákos huszadik szólólemeze. A tizennégy dalt tartalmazó anyagot a népszerű énekes, dalszerző december 14-én mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában.

Kedden jelent meg Ákos legújabb, sorban a huszadik szólólemeze, ami az Idősziget címet kapta. A tizennégy dalt tartalmazó anyagot Ákos december 14-én mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában. A keddi sajtótájékoztatón Ákos azt mondta, „életem eddigi legfontosabb lemezének tartom a lemezt. A frissen közzétett klipdal, a Felemel két éve elhunyt édesapám emlékére íródott. Őt nem csak ez a kisfilm, de a CD-hez tartozó 32 oldalas füzet fekete-fehér képek hangulata, készítésük körülményei is felidézik.”

Az Idősziget felvételeit megszokott zenésztársaival, Madarász Gábor gitárossal, Lepés Gábor billentyűssel, Bánfalvi Sándor dobossal és Kálló Péter basszusgitárossal rögzítette az énekes. Két dalban lánya, Őri-Kovács Anna is közreműködött, az Elhiszem című szám zenéjét ő maga írta. Ákos elmondta, hogy az általa rendezett és Juhász Viktor operatőri munkájával készült Felemel című klipben a zenekari tagok még élő szülei és gyerekeik együtt szerepelnek, a filmben feltűnik egy Zastava 750-es autó, hasonló, amilyen gyerekkorában az első családi autójuk volt. A CD-bookletben található fotók egy része, Emmer László képei Ákos néhai édesapja lakásán készültek. Az új lemezre egyébként újrakevert és újramaszterelt formában felkerült a tavalyi EP, a Hazatalál négy dala (Hazatalál, Nem kell más vigasz, Ellenség a kapuknál, Holnaptól) is. A lemezt Ákos stúdiójában, a Xolarban rögzítették, a számok többsége a most szombaton Győrben véget érő, összesen 150 ezer embert vonzott országos turnéja során született. Ákos azt mondta, „a hangszereket, köztük a dobokat és a gitárokat is hagyományos módon vettük fel. Akárki akármit mond, én lelkesedésből dolgozom, és az igazi dolog az, amikor ezt a közönségnek is sikerül továbbadni”.

Forrás: Origo

Az új lemez néhány dala először szerdán este az Akvárium Klubban egy zártkörű premier esten hallható először élőben. És november elején megjelenik a tavalyi dupla Aréna-koncert kép- és hangfelvétele is, majd jön az intenzív felkészülés a december 14-ei arénás lemezbemutató koncertre. Ákos azt is elárulta, hogy szeretné, ha az Idősziget hanglemez formátumban is megjelenne, hiszen az anyag analóg hangzású. A sajtótájékoztatón pedig Ákos átvette az év férfi énekesének járó Petőfi Zenei Díjat Tiszttartó Titusztól, a Petőfi Rádió programigazgatójától, illetve Lobenwein Norberttől, a Strand Fesztivál főszervezőjétől. (Ákos az augusztus 20-i átadón nem tudott részt venni.)

további tartalmak a rovatból