Szimfonikus koncerttel ünnepli 15 éves pályafutását Caramel

Caramel Palya Bea Tarján Zsófia Caramel koncert sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Szimfonikus koncerttel ünnepli pályafutása 15. évfordulóját Molnár Ferenc Caramel. A koncert 2020 elején lesz az Arénában.  
Vágólapra másolva!

15 évvel ezelőtt indult el Molnár Ferenc Caramel pályafutása, amit jubileumi koncerttel ünnepel meg. Szimfonikus koncertet ad 2020. február 14-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az est két vendége Palya Bea és Tarján Zsófia lesznek, a szimfonikus hangszerelést pedig Zsoldos Béla készíti az énekes dalaihoz. A koncertjén Caramel 10 legnépszerűbb dalát adja elő szimfonikus köntösben az ötvenfős Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral, a többi dalt pedig a megszokott zenekarával és vendégeivel fogja eljátszani.

Tarján Zsófia, Caramel és Palya Bea Fotó: Polyák Attila - Origo

Caramel azt mondta a hétfői sajtótájékoztatón: „gyönyörű időszak áll mögöttem, a nehézségekkel és a tapasztalással együtt. A kezdeti sikerek után talán a 2010-ben megjelent Lélekdonor című lemez hozta meg számomra az igazi áttörést, akkor sikerült véglegesen elfogadtatnom magam a szakmával és a közönséggel egyaránt.” Caramelnek eddig négy önálló koncertje volt az Arénában. „Amikor 2005-ben megnyertem a Megasztárt, a döntőben is ott énekeltünk.

Csodálatos, hogy nekem ez már ötödször fog megadatni.” Elmondta azt is, hogy Palya Beát és a Honeybeastből ismert Tarján Zsófiát egy kicsit lelki társának érzi, azért is hívta őket vendégnek a jövő évi koncertre. „Mindhárman képesek vagyunk kiadni magunkból legféltettebb igaz történeteinket a színpadon” – mondta Caramel. Palya Bea pedig azt mondta, hogy szereti a karakteres, érzékeny szerző-előadókat, és Caramel számára pont ilyen. Tarján Zsófiával kapcsolatban pedig elhangzott, hogy nemcsak énekes, hanem festőművész-grafikus is. Ő készítette Caramel legutóbbi lemeze, a két éve megjelent 7 borítóját, és a mostani Aréna-est plakátját is.

A Zeneakadémia docenseként dolgozó, már több mint ötszáz lemezen közreműködött Zsoldos Béla a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Caramel ösztönös művész, aki azt kérte tőle, ne csak nagyszabásúak, szívbemarkolóak is legyenek a februári koncertre készülő szimfonikus hangszerelések.

Zsoldos Béla Fotó: Polyák Attila - Origo

Caramel a sajtóeseményben elmondta, hogy a szimfonikus hangzás mindig különleges volt számára, neki is voltak már ilyen estjei korábban. „A tizenöt éves évforduló adta magát ahhoz, hogy a rockzenei felállás mellett megint valami mást is csináljunk. Zsoldos Bélát azután kértem fel a munkára, hogy mindketten közreműködtünk Mága Zoltán nagykoncertjén, és láttam, milyen elképesztően gyorsan és profin dolgozik.”