Válságos állapotban került kórházba a Cream dobosa

2019.09.26. 13:53

Több komoly betegséggel küzd már évek óta a legendás Cream dobosa, a 80 éves Ginger Baker. Családja a dobos hivatalos Twitter-oldalán közölte a hírt. 

Ginger Baker, a legendás, már 1968 óta nem aktív Cream együttes alapítójának hivatalos Twitter-oldalán jelentette be családja, hogy a dobost kritikus állapotban kórházba vitték. A rövid szerdai bejegyzésben kérik a követőket, rajongókat, hogy imádkozzanak Bakerért. 

Baker egészsége már évek óta megromlott. 2016-ban komoly szívműtéte volt. A műtét előtt diagnosztizálták a komoly szívproblémát, amiért le kellett mondania az Air Force nevű zenekara turnéját. 

Ginger Baker 2005-ben, mikor a Cream három koncert erejéig újra összeállt, majdnem 40 évvel az 1968-as feloszlás utánForrás: MTI/EPA/Steve Pope

Ginger Bakernek a szívproblémája mellett komoly fájdalommal járó ízületi betegsége is van, ráadásul a több évtizedes cigarettázás a tüdejét sem kímélte, a COPD-vel már jó pár éve küzd – írja a Rolling Stone.

A Cream az 1960-as évek meghatározó brit rockzenekara volt. A háromtagú formációban Ginger Baker dobos, Jack Bruce basszusgitáros és Eric Clapton gitáros játszottak. A basszusgitáros Bruce 2014-ben halt meg májbetegségben. 

további tartalmak a rovatból