Válságos állapotban került kórházba a Cream dobosa

BAKER, Ginger
New York, 2019. szeptember 26. 2005. október 25-én a New York-i Madison Square Gardenben készített kép Ginger Baker angol rockdobosról, többek között a Cream, a Blind Faith és a The Jeff Beck Group zenekar egykori tagjáról. Családjának 2019. szeptember 26-i közleménye szerint a 80 éves Baker válságos állapotban kórházban fekszik. MTI/EPA/Steve Pope
Vágólapra másolva!
Több komoly betegséggel küzd már évek óta a legendás Cream dobosa, a 80 éves Ginger Baker. Családja a dobos hivatalos Twitter-oldalán közölte a hírt. 
Vágólapra másolva!

Ginger Baker, a legendás, már 1968 óta nem aktív Cream együttes alapítójának hivatalos Twitter-oldalán jelentette be családja, hogy a dobost kritikus állapotban kórházba vitték. A rövid szerdai bejegyzésben kérik a követőket, rajongókat, hogy imádkozzanak Bakerért.

Baker egészsége már évek óta megromlott. 2016-ban komoly szívműtéte volt. A műtét előtt diagnosztizálták a komoly szívproblémát, amiért le kellett mondania az Air Force nevű zenekara turnéját.

Ginger Baker 2005-ben, mikor a Cream három koncert erejéig újra összeállt, majdnem 40 évvel az 1968-as feloszlás után Forrás: MTI/EPA/Steve Pope

Ginger Bakernek a szívproblémája mellett komoly fájdalommal járó ízületi betegsége is van, ráadásul a több évtizedes cigarettázás a tüdejét sem kímélte, a COPD-vel már jó pár éve küzd – írja a Rolling Stone.

A Cream az 1960-as évek meghatározó brit rockzenekara volt. A háromtagú formációban Ginger Baker dobos, Jack Bruce basszusgitáros és Eric Clapton gitáros játszottak. A basszusgitáros Bruce 2014-ben halt meg májbetegségben.