Magyar Örökség Díjat kapott Vidnyánszky Attila

2019.09.25. 09:24

A hétvégén Magyar Örökség Díjakat adtak át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében. A Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila színházteremtő tevékenységéért kapta meg a díjat.

Szombaton adták át a Magyar Örökség Díjakat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Idén is hét kiemelkedő személyiség és intézmény tevékenységét díjazták az elismeréssel. A Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila színházteremtő tevékenységéért kapta a rangos díjat.

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatójaForrás: MTI/Soós Lajos

A kuratórium díjra érdemesnek ítélte Snétberger Ferenc gitárművészetét és zenei tehetséggondozó munkásságát, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség folytonos küzdelmét és a magyarság megtartásáért vállalt küldetését, Eötvös Loránd világhírű fizikus-geofizikusnak a magyar tudományt és oktatást példamutatóan szolgáló életművét, Féja Géza írói és szociográfiai munkásságát.

A Magyar Örökség Díj azon magyar személyeknek, intézményeknek és csoportoknak adható, akik és amelyek tevékenységükkel hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság, sport és tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. A kuratórium kitüntetésben részesítette a 150 éve eredményesen dolgozó, és a leányképzésben első Veres Pálné Gimnáziumot, valamit a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet is.

további tartalmak a rovatból