Rolando Villazón dalestet ad a Müpában

Rolando Villazón, Salzburg 2013
Rolando Villazón, Salzburg 2013
Vágólapra másolva!
Két év után újra a Müpában lép fel Rolando Villazón, aki a nagysikerű 2018-as Orfeo-előadás után ezúttal szólóesttel érkezik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe. Kontinense zenei gyökereihez nyúl vissza, spanyol és latin-amerikai dalokkal készül október elejére. 
Vágólapra másolva!

Október 1-jén szólóesttel érkezik a Müpába a mexikói tenor, Rolando Villazón, aki legutóbb két évvel ezelőtt énekelt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Villazónt Mexico cityben fedezte fel Arturo Nieto bariton, akinek Villazón szomszédja szólt, mert annyira tetszett neki a férfi áriázása, ami a fürdőszobából hallatszódott át. A nemzetközi elismerést

az Operalia versenyen elért fényes eredményei hozták meg,

és karrierje innentől kezdve töretlenül ívelt felfelé. Monteverditől a Tankréd és Klorinda párviadala, Händel Messiás-a, Mozart Figaró-ja, Donizetti Szerelmi bájital-a, Wagnertől A bolygó hollandi mellett a Trisztán és Izolda, Verdi Traviatá-ja és Don Carlos-a, Gounod- és Massenet-áriák, Puccini Bohémélet-e, Rolando Villazón minden stílusban otthon van. Énekesi karrierje mellett operát rendez, fesztivált igazgat, képregényeket rajzol, sőt regényt is ír.

Rolando Villazón, Salzburg 2013 Forrás: Müpa / Monika Hoefler

2009-ben súlyos gégeműtétje volt, de nem hagyta, hogy ez örökre rányomja bélyegét a művészetére. A sikeres lábadozás után hamarosan újra színpadra lépett. Életére, művészetére, és szemléletére is hatással volt a betegsége, tudatosabban és megfontoltabban tért vissza a zenei életbe. Erről az időszakról így nyilatkozott korábban:

Mostani koncertjén Rolando Villazón egy Magyarországon kevéssé ismert világba kalauzolja a közönséget. Az általa kiválasztott spanyol és latin-amerikai dalok különleges hangulatukkal, élénk temperamentummal és egzotikus színekkel képesek lenyűgözni a közönséget.

Carrie-Ann Matheseon Forrás: Müpa

Rolando Villazónt Carrie-Ann Matheson zongorista kíséri majd a Müpában.