Magda, a Szabó - Ősbemutatót tartanak a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Szabó Magda
Vágólapra másolva!
Ki is volt Szabó Magda valójában? Erre a kérdésre keresi a választ a Magda, a Szabó című színházi est, amelynek ősbemutatóját szombaton tartják a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Vágólapra másolva!

Szeptember 21-én, szombaton lesz az ősbemutatója a Magda, a Szabó című színházi estnek, ami lényegében egyetlen kérdésre próbálja megadni a választ: ki is volt valójában Szabó Magda? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony, aki rajongó

boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán.

Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”?

Forrás: Facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum

A 70 perces est rendezője Mészáros Tibor, aki Krajcsi Nikolett-tel együtt lép színpadra a produkcióban, amelyet a múzeumban tartott ősbemutatót követően számos magyarországi nagyvárosban láthatja majd a közönség. Az előadás egy egészen izgalmas nézőponton keresztül vezeti a nézőt. Szabó Magda legendás állatszeretete kutyák és macskák életét aranyozta be, és

két legkedvesebb macskája, Évuka és Konstantin nevében leveleket is fogalmazott a szomszédaikhoz.

Ezekben az üzenetekben az írónő szenvtelen őszinteséggel és végtelenül szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról – az állatok nevében. Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől karrierig. Az előadásban két színész bújik az állatok bőrébe, érzékenyen billenve át olykor az író házaspár karaktereibe, „kiadva” akár féltett titkaikat is – olvasható a múzeum közleményében.