Meghalt Ric Ocasek

2019.09.16. 10:17

Hetvenöt éves korában meghalt Ric Ocasek, az 1980-as évek legendás amerikai együttese, a The Cars fontembere.

Vasárnap holtan találták otthonában a 75 éves Ric Ocaseket, a '70-es évek közepén alakult The Cars frontemberét. A halálhírt a New York-i rendőrség jelentette be. Őket Ocasek családjának tagjai hívták, miután megtalálták a zenész holttestét manhattani otthonában.

Az első vizsgálat szerint Ric Ocasek halálát nem okozhatta idegenkezűség, orvosszakértői vizsgálat fogja megállapítani a halál okát.

A The Cars 1978-ban. Balról: Greg Hawkes, David Robinson, Ric Ocasek, Benjamin Orr és Elliot EastonForrás: WireImage/Chris Walter/Chris Walter

Az 1970-es években Bostonban alakult The Cars az új Hullám mozgalom egyik elindítója volt. A zenekart Ocasek és Benjamin Orr alapították az után, hogy megismerkedtek a középiskolában. Első sikereiket a Just What I Needed, a My Best Friend's Girl és a Good Times Roll című számaikkal érték el. Az együttest tavaly iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Rick Ocasek 2016-banForrás: AFP/2016 Getty Images/Michael Loccisano

A The Cars a nyolcvanas évek végén oszlott fel, ekkor Ocasek szólókarriert kezdett, és producerként is dolgozott számos zenésszel és együttessel. 28 évi házasság után, múlt év májusában jelentette be felesége, Paulina Porizkova modell, színésznő, hogy különváltak. Az együttes másik alapítója, Bejmanin Orr 2000-ben halt meg hasnyálmirigyrákban.

további tartalmak a rovatból