11 év után újra Budapesten játszik a Simple Red

Simple Red
Vágólapra másolva!
A Simply Red nyilvánosságra hozta a Blue Eyed Soul című új stúdiólemezük megjelenési dátumát, és ezzel egyidőben bejelentették a 33 állomásos, európai turnéjukat. Ezek között szerepel Budapest is, ahol jövő ősszel lépnek fel.
Vágólapra másolva!

November 8-án jelenik meg a Simply Red zenekar sorban a 12., Blue Eyed Soul című lemeze, és ennek örömére bejelentették jövő évi, 33 állomásos európai turnéjukat. Ennek egyik állomásaként lép fel – 11 év után újra – a brit zenekar Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában 2020. november 23-án.

A teljeskörű jegyértékesítés szeptember 20-án, 10 órakor indul. (A hivatalos rajongói klub tagjainak elővásárlási lehetőség szeptember 17-án 10 órától, a regisztrált Live Nation tagok szeptember 19-én 10 órától élhetnek előzetes jegyvásárlási lehetőségükkel.)

A Simple Red jelenlegi felállása Forrás: Live Nation

Mick Hucknall az 1985-ös, korai kezdetektől a Simply Red dalszerzője és vezetője, akit már 1986 óta Ian Kirkham szaxofonos egészít ki. A jelenlegi banda felállása 2003 óta változatlan. „Azt akarom, hogy élvezzük a zenélést, a közönség pedig keljen fel és mozogjon, és mindenki tegye bele a szívét a buliba. Az egész a groove elkapásáról szól” – mondta a turnéval kapcsolatban az énekes. A Blue Eyed Soul című

albumot élőben rögzítették,

csupán néhány utólagos felvétellel egészítve ki a British Grove Studiosban, Londonban. Mind a tíz dalt Mick Hucknall írta, és Andy Wrighttal közösen voltak a producerei is. „Nagyon várom már, hogy élőben játszhassam ezeket a dalokat, mert úgy a legjobbak” – mondta a lemezről és a turnéról Hucknall.