Leukémiát diagnosztizáltak Karel Gottnál

Concert of Czech singer Karel Gott in Moscow microphone singing personality HORIZONTAL
Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík).
Vágólapra másolva!
Akut leukémiában szenved Karel Gott, a cseh popsztár.
Vágólapra másolva!

A 80 éves cseh popsztár, Karel Gott a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy akut leukémiát diagnosztizáltak nála. Ennek lefolyása gyorsabb lehet, kezelés nélkül rövid időn belül súlyosbodik. Karel Gott elárulta, hogy nem a Prágai Egyetemi Általános Kórházba (VFN) jár kezelésre, és nagyon hálás orvosainak. Azt is kérte, hogy amennyire csak lehet,

tisztelje meg a média azzal, hogy ezután nem lesznek folyamatosan újságírók és fotósok a nyomában.

Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélték oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík). Forrás: RIA Novosti/Ruslan Krivobok

Elárulta, hogy a másfél éve diagnosztizált mielodiszplasztikus szindrómája a többféle kezelés ellenére változott akut leukémiává az elmúlt hónapokban. Leírta, hogy ambuláns páciensként jár be a kórházba, ahol rendszeresen ellenőrzik az állapotát.

Az is szerepel a hosszabb bejegyzésben, hogy örül, hogy családja körében lehet. Emellett önéletrajzi könyvének befejezésén dolgozik, ami jövő tavasszal jön ki. Kiderült, hogy néhány napja fejezték be a róla szóló dokumentumfilm forgatását is.

Csehország évtizedek óta legnépszerűbb, külföldön is ismert és elismert énekesénél 2015-ben nyirokcsomórákot állapítottak meg, amiből ugyan kigyógyult, de meggyengült az immunrendszere. Júliusban kénytelen volt lemondani 80. születésnapja alkalmából tartandó koncertjét, utolsónak tervezett fellépését akut tüdőgyulladás miatt. Az énekest már 2018-ban is tüdőgyulladással kezelték kórházban, utána ugyancsak törölni kényszerült koncertjeit.