Óriási lélekerő van Törőcsik Mariban

Törőcsik Mari
Budapest, 2015. január 14. Törőcsik Mari színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban Iglódi István Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészre, rendezőre és érdemes művészre emlékeztek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Évitzedes barátságuk ellenére még mindig magázzák egymást. Jordán Tamás azt mondta, Törőcsik Mari szellemileg nagyon jó állapotban van, a betegség fizikálisan viseli meg. 
Vágólapra másolva!

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás hetente kétszer is meglátogatja régi barátját, Törőcsik Marit, aki szerinte tökéletes szellemi állapotban van, a betegség leginkább a testét viseli meg.

Törőcsik Mari a Hogy volt?! című műsor egyik, 2015-ös felvételén Forrás: MTI/Zih Zsolt

A Vas megyei Velem közel van Szombathelyhez, így az igazgatónak nem esik nehezére a heti két látogatás, legutóbb a Borsnak mesélt a háromszoros Kossuth-díjas színésznő állapotáról: „hetente legalább kétszer is felkeresem Marit, akivel jókat beszélgetünk, természetesen a színházról. [...] Fizikálisan nincs túl jó állapotban, de szellemileg teljesen rendben van. Megtisztelő a szeretet, amit minden látogatásomkor kapok tőle.

Óriási lélekerő van benne, de ha véletlenül picit elhagyja magát, szoktam neki mondani, hogy Mari, magát a tenyere közepén hordozza a jóisten, és ha véletlenül le akar csúszni onnan, mindig visszapöcköli a helyére.”