Szombaton jön az Alphaville, a Boney M és Samantha Fox a Budapest Parkba

Vágólapra másolva!
A '80-as évek diszkóhangulatát szeptember 7-én a Budapest Parkban élheti át, aki kilátogat, és nosztalgiázva énekelheti a Forever Young-ot és a többi, régi nagy slágert.
Vágólapra másolva!

A Budapest Park a nyolcvanas évek európai diszkósztárjaival indítja az őszt, szeptember 7-én egy hosszabb buli keretein belül fellép az Alphaville, a Bad Boys Blue, a Boney M és Samantha Fox.

Az Alphaville 1982-ben alakult, Marian Gold és Bernhard Lloyd alapították, majd csatlakozott Frank Mertens. Hárman együtt írták a Forever Young-ot, amely hamar világsláger, több országban listavezető lett, és ma is játsszák a rádiók. Ismertebb szerzeménye a Big in Japan és a Sounds Like a Melody, az Afternoons in Utopia. Tíznél több nagylemez, számos kislemez jelent meg a zenekartól, Marian Gold máig frontember, de időközben több zenészcsere volt.

Samantha Fox már kiskamaszként modellkedett, a Bravókból, tinimagazinokból kitépkedett plakátjai, poszterei pedig fiúszobák (és autószerelő műhelyek) ezreit díszítették. 1986-ban jelent meg első kislemeze Touch Me (I Want Your Body) címmel. Amerikában is hasonló sikert aratott, a Touch Me címmel kiadott első lemeze aranylemez lett, a címadó dal pedig 17 országban is első helyezést ért el a toplistákon. Később is aktív maradt, lemezeket adott ki, turnézott és rengeteg valóságshow-ban bukkant fel.

A Parkban ugyancsak fellép a Boney M, és a négy közül egyértelműen ennek a bandának volt a legtöbb slágere, legalább 10-12 olyan daluk van, amelyet játszanak a retrórádiók, és amelyet majdnem minden magyar ismer, hallott, aki elmúlt negyven. 2010. december 30-án egy szentpétervári hotelszobában holtan találták a Boney M. klasszikus felállásának férfi tagját, Bobby Farrellt, de Liz Mitchell ma is a banda tagja. Ha hallani szeretne élőben olyan diszkóklasszikusat, mint a Daddy Cool, No Woman No Cry, a Sunny, a Ma Baker, a Belfast, a Rivers of Babylon vagy a Rasputin, akkor a Budapest Parkban a helye.

Szintén fellép A Bad Boys Blue, amely 1984-ben Kölnben alakult. Legismertebb slágerük a You're a Woman volt, de több dallal szerepeltek különféle slágerlistákon. Az alapítók közül az egyedüliként életben lévő John McInerney az együttes tagja és egyben frontembere - persze ő is fellép szombat este.

A koncertre jegyeket itt vásárolhat.