Hosszú sorokban álltak, hogy búcsút vehessenek Ambrus Zoltántól

Vágólapra másolva!
Hosszú sorokban álltak az emberek, hogy bejussanak a Rockmúzeumba, ahol Ambrus Zoltánról emlékeztek meg a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A júliusban meghalt Amrus Zoltán családja úgy döntött, hogy a temetésén csak a családtagok és a legközelebbi barátok vehetnek részt, ezért az Irigy Hónaljmirigy zenészének tisztelői a budapesti Rockmúzeumban róhatták le kegyeletüket. A vasárnapi megemlékezésen természetesen ott voltak a zenekar tagjai is, akik hangsúlyozták is, hogy az esemény nem róluk, hanem elveszített barátjukról, a hosszas betegeskedés és kórházi kezelés után meghalt zenésztérsukról szól.

A zenekar egyik frontembere, Sipos Tamás azt mondta a Blikknek, „központi figurája volt a csapatnak. Sőt talán mondhatom, hogy ő volt a legkarakteresebb figurája az együttesnek, éppen ezért mindig tisztában voltunk vele, hogy az emberek mennyire szerették. Azt gondolom, hogy ez az egész nem is rólunk szól most, hanem arról, hogy a család találkozik a rajongókkal.” A megemlékezésen levetítették az együttes tagjai által készített, Ambrus Zolátn legjobb felvételeiből összeállított videót.

Nem sokkal Ambrus halála után fejezte be szólólemezét Sipos Tamás, és arról Az élet írja át című dal végül barátjukról szól, pontosabban ezzel tudtak méltó módon búcsút venni tőle.

Ambrus Zoltán kedvenc gitárját fia ajánlotta fel a Rockmúzeumnak, amit a látogatók még négy hétig tekinthetnek meg. „Szeretném, ha méltó módon tudna mindenki megemlékezni apuról. Azt gondoltuk, hogy a különleges gitárja, amely kimondottan az ő kezére készült majdnem húsz évvel ezelőtt Amerikában, elég szimbolikus tárgy a búcsúztatáshoz” – mondta a lapnak Ambrus Gábor.