Pásztor Anna visszatért oda, ahol meg akarták késelni

Pásztor Anna, Anna and the Barbies
Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekese ad interjút a Puskin moziban 2017 szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
Egy évvel a késeléses fenyegetés után, visszatért a Budapest Parkba az Anna and the Barbies, élén Pásztor Annával.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztus 3-án játszott utoljára a Budapest Parkban az Anna and the Barbies.
A nagy szünet egyik oka pedig az volt, hogy egy férfi elment az akkori koncertre, és rátámadt Pásztor Annára, ráadásul az akciójához kést is rejtett a cipőjébe. A történteket Pásztor Anna a Facebookon osztotta meg tavaly. A férfi akkor már régóta zaklatta, és azóta az is kiderült, hogy 196 oldalnyi levelet írt neki, és

őt és a zenekar többi tagját is halálosan megfenyegette.

A férfit a Budapest Park biztonsági őrei fogták el, majd adták át a rendőröknek, akik letartóztatták. A zaklatási vád hamar emberölés előkészítésére módosult, a nyomást nem bírva a férfi végül idén februárban a börtöncellájában a nyaki ereit vágta át, kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

„Az elmúlt egy év nagyon megszorongatott lelkileg” Fotó: Szabó Gábor - Origo

Pásztor Anna az eset után személyi testőrt fogadott, aki természetesen a most szombati koncerten is ott volt. Egyébként kiemelt biztonsági intézkedésen kellett átesniük a Budapest Parkba érkezőknek. A bejáratnál három különböző módon ellenőrizték az embereket: első körben egy biztonsági kapun kellett átsétálni, amit egy kézi fémdetektoros átvizsgálás, majd pedig egy motozás, zseb- és táskaellenőrzés követett.

A Borsnak azt mondta az énekesnő, „az elmúlt egy év nagyon megszorongatott lelkileg. Nem volt könnyű szembenézni azzal, hogy az életemre törtek, és a családomat és a zenekaromat is megfenyegették. Azóta szerencsére semmilyen atrocitás nem ért minket, próbáljuk elfelejteni és feldolgozni a történteket, de

Nehéz volt elnyomni az érzelmeket, a színpadra lépés előtt még a könnyeimmel küszködtem, és reménykedtem, hogy ezúttal az élet nem ismétli meg önmagát. Szerencsére gond nélkül, hatalmas sikerrel ment le a koncert, amivel úgy érzem, végérvényesen lezártuk a múltat.”