A Metallica segíti az első romániai gyerekkórház építését

koncert
A 15. helyről lett dobogós a Metallica, összesen 43,2 millió dollárt kerestek. Lemezeladások tekintetében viszont ők végeztek az első helyen: tavaly összesen 8,7 millió dollárt kerestek abból
Vágólapra másolva!
A Metallica amerikai rockzenekar 250 ezer eurót (81 millió forint) adományozott az első romániai gyermekonkológiai klinika építésére - jelentette be csütörtökön a projektet kezdeményező Dariueste Viata jótékonysági szervezet, a felajánlás kedvezményezettje.
Vágólapra másolva!

A Metallica szerda este adott teltházas koncertet Bukarestben, a Nemzeti Arénában. Az együttes honlapján közölte, hogy „európai turnénk utolsó szakasza egy egészen különleges felajánlással vette kezdetét...” All Within My Hands nevű, saját karitatív alapítványukon keresztül

juttatnak el pénzt az első romániai gyerekkórház építésére.

250 ezer dollárt (körülbelül 81 millió forintot) adnak a kórháznak. Európai viszonylatban Romániában a legalacsonyabb a rák túlélési esélye, a gyermekhalandóság kétszerese az európai átlagnak.

A 2012-ben alapított segélyszervezet, a Dariueste Viata 2017-ben indított gyűjtést az első romániai gyermekrákkórház létrehozására, és eddig nagyjából 10 millió euró gyűlt össze 260 ezer magánszemélytől és valamivel kevesebb mint 2000 cégtől. A bukaresti Gyermekonkológiai és Sugárterápiás Kórház építése a múlt év közepén indult, a hatszintes épület már szerkezetkész, az átadást a jövő évre tervezik.

„Egy ilyen adományról még csak álmodni sem mertünk” – mondta a metálzenekar felajánlásáról Carmen Uscatu, aki Oana Gheorghiuval együtt alapította a szeretetszolgálatot. A román kormány 2014-ben négy regionális kórház építését ígérte, részben európai uniós pénzek felhasználásával, de eddig még egynek az építése sem kezdődött el.