Nemcsak tanulhatnak a rockról, hanem zenélhetnek is a táborozók

2019.08.13. 10:59

Rocktörténeti tábor kezdődik szerdán Szegeden. A találkozón megemlékeznek az 50 éve rendezett Woodstock fesztiválról is.

Szerdán kezdődik a 11. Rocktörténeti Élménytábor Szegeden. Pleskonics András alapító, aki már másfél évtizede tart rocktörténeti kurzust a Szegedi Tudományegyetemen, amolyan jutalomjátéknak álmodta meg annak idjeén ezt a műhelyt. A  táborban évről évre legkedvesebb zenészbarátaival és tanítványaival oszthatja meg mindazt, amit zenei előadóként és játékmesterként a legjobban tud és legfontosabbnak tart.

Az intenzív nyári tábor gyakorlatilag összefoglalását adja az év közbeni szakmai munkáknak: a könnyűzene-, a rocktörténeti kurzusoknak és más előadásoknak. A befogadás és a színvonalas elemzés módszereinek bemutatásán túl aktív zenélési lehetőséget is biztosít a résztvevőknek. A hathatós kortárs műveltségi anyagot és élményeket nyújtó közös nyári alkotótábor programja azonban nem jelent szigorúan kötött tematikát, a kikapcsolódásra és az aktív pihenésre is lehetőséget nyújt.A tábor résztvevői csütörtökön mai hippi szellemben, zenélve emlékeznek meg a pontosan 50 évvel azelőtt elkezdődött Woodstock fesztiválról, annak legismertebb előadóit és korszakos dalait felidézve.
A tábor félszáz résztvevője közül legalább húszan aktívan zenélnek. A vendégek között lesz a Szegedi Utcazene Fesztivált megnyerő énekes-gitáros Zséka, a szegedi származású kiváló jazzgitáros, zeneszerző Murka István és Galyas László eMeRTon-díjas jazztrombitás, aki tanulságos hazai és világ körüli történeteiről, találkozásairól mesél. Az élőzenei workshopot pedig Bíró János ismert szegedi gitáros irányítja majd.

további tartalmak a rovatból