Ték mí intú jor lávin ármsz - Ed után is megyünk tovább a Szigeten

Sziget fesztivál 2019 08.07. 1. nap
Vágólapra másolva!
Ha esetleg olyan szerencsés, hogy ön is azok közé tartozik, akik komolyabb trauma nélkül átvészelték a világmindenség legátlagosabb szupersztárjának picit langyos, de nagyon is szerethető performanszát (márpedig a szervezők tájékoztatása szerint az ijedelem ellenére mindenki közéjük tartozik), akkor van egy jó hírünk: ez a verkli bizony nem áll le. Előre hát a szabadság és a 750 forintos sör varázslatos világába azon a napon, amelyen már olyanok is lesznek a Nagyszínpadon, akik nem egy szál magukban loopolgatnak. Hajrá!
Vágólapra másolva!

Mielőtt azonban még bármibe is belecsapnánk, hadd merengjek már el én is néhány sor és gondolat erejéig azon, hogy vajon mi az Istent tud ez az Ed Sheeran, akiért még azok az ismerőseim és barátaim is kifáradtak port nyelni, akik szerint a Sziget amúgy csak drogosok és alkoholisták züllött, ámde parádés gyülekezete.

Mert nekem ugyan fogalmam sincs.

De az biztos, hogy fantasztikus volt átélni azt, hogy végre nem kellett sorban állni a sörért, hiszen töküres volt a pultok előtti placc. Annyira eszetlenül és selymesen lakossági volt ez a jó öreg kis vöröses bohóc, hogy még én magam is önfeledten vinnyogtam minden oldalbordák kedvencét, vagyis azt, hogy

Kisz mí ander de lájt of tauzend sztarz Fotó: Rockstar Photographers

Szóval Ed Sheeran megfejtését a szerkesztőségbe kérem szépen levélben, faxon, bármin, vagy írjanak nekem privátban a Facebookon, mert sem a gyakorikérdésekponthun, sem a Quorán nem találtam erre vonatkozó információt. A tegnappal kapcsolatban talán még annyit megjegyeznék, hogy Drop The Cheese várakozásokon felüli, mesésen buta szettel örvendeztetett meg minket az Unicum Bárban hajnali egy után, amiért hatalmas roppanós ölelés jár a fiúnak. Nagyon jó szívvel ajánlom őt továbbra is mindenkinek, aki a felhőtlen, felszabadult és jó értelemben vett ízléstelenség őszinte rajongója. Ma délután kettőtől este nyolcig (igen, jól olvasták).

Hopp! Ezzel pedig rá is fordultunk a mai napra!

Nyilvánvaló, hogy ezeket a sorokat minden egyes, a mai napra igyekvő Szitizen már az ingó-bingó, hömpölygő K-hídon olvassa, tehát fölösleges bárkit is figyelmeztetni, hogy valamennyire időben érkezzék. Ugye.

Ma egyébként egy tök jó klasszik Szigetes lájnáp vár ránk például a Nagyszínpadon.

Franz Ferdinand, Richard Ashcroft és The 1975 egymás után? Úristen, emberek, mi van itt?

Aki jó ízlésből szeretne egy kezdő leckét venni, az szépen letáborozik a Nagyszinpi elé és nagyjából este 11-ig el sem mozdul onnan. Nehéz folytatni az írást tovább, hiszen nem látok a könnyeimtől, annyira örülök ennek a névsornak,

mint a múlt héten az utcasarkon talált kiscicám a farkának.

Ték mí intu jor lavin ármz Fotó: Rockstar Photographers

Pró ízléskalandoroknak természetesen továbbra is legjobb szívvel ajánlom az A38 sátrat (vagy arénát, vagy építményt, vagy minek nevezzem, mert akkora, hogy az egész A38 hajó beleférne, higgyék el). Bármit, de tényleg bármit bátran fogyasszanak innen. Chvrches, Yungblud, Elderbrook meg hasonlók. Azt hiszik, hogy most csak úgy össze-vissza dobálgatok részben elgépelt brit neveket,

de amúgy nem.

Most a csapatós döngöldéken hadd ugorjak át, jó? Érdemes amúgy bepillantani a Colosseumba, mert nagyon jó a hangtechnika, illetve megkapó élmény, hogy 360-ban kapjuk a basszert az agyba, de most mennék tovább.

Ma végre ugyanis beindul a cirkusz is!

Életem legszebb Szigetes élményei közé tartozik a világ legkülönfélébb tájairól hazánkba látogató újcirkuszi és minden egyéb társulatok performansza, amelyeket az elmúlt években láttam a Hajógyárin. Úgyhogy esküdözve ajánlgatom, hogy oda érdemes betérni, ha ugyan be tudnak, mert valószínűleg tizenezrek gondolkodnak még hozzám hasonlóan.

Nem feküdtünk még be a

Fulldome

alá, de a Lumináriumhoz hasonló pszichedelikus élményt ígér, úgyhogy azt nem szabadna kihagyni, majd holnap elmondom, hogy milyen volt, ha ma megtalálom.

Kis klasszikus zene sosem árt, szóval irány a klasszikus zenei helyszín, ahol baromi jópofa dolog, hogy akár mi magunk is dirigálhatunk egy egész szimfonikus zenekart. Továbbá hatvan magyar és határon túlról érkező fiatal muzsikusból verbuválódott együttes három estén húzza a legnagyobb klasszikus slágereket. Jó cucc!

Ha trash-re, vagyis gyönyörű magyar kifejezéssel

vérbő szemétre

vágyna, akkor a Sláger FM Színpad minden kíméletet nélkülözve biztosítja ezt Kozsóstól, Ufóstól, delfinestől, mindenestől. Idegileg betompulni tökéletes helyszín.

Meg a chai latte a Beach-en! Szuper választás!

Ez nem egy zenekar, hanem egy forró ital, ha esetleg valaki nem ismerné ezt a Keletről, főleg Indiából származó finomságot. Ésszel vele, mert például nekem még picit most is bizsereg a nyelvem hegye a tegnapi mohóságom nyomán.

Na jó bulit, türelemmel a hazafelé menettel,

ne essünk pánikba

és használjuk a HÉV-et, mert a taxiknál eszetlen a sor 11 után!