60 ezer ember volt kíváncsi a világ leghíresebb gitáros srácára

2019.08.08. 12:51

Mikor Ed Sheeran felbukkant egy szál gitárral a kezében a Sziget Fesztivál nagyszínpadán, és megszólalt a Castle on the Hill, soha nem látott mennyiségű rajongócsapat kezdett őrült rohanásba, hogy már az első dallamoktól élvezhesse a zenéjét – náluk már csak azok voltak jobban odáig, akik órák óta a legjobb helyek reményében ácsorogtak az első sorokban. Az átlagos, vörös srác napjaink egyik legnagyobb sztárja a popzene világában, nem csoda, hogy sikerült teljesen megtöltenie a Szigetet a fesztivál első napján.

Nehéz lenne megfejteni Ed Sheeran elképesztő sikerének a titkát, hisz ránézésre nagyon is egyszerű, amit csinál: egy szál gitárral énekli a saját maga által írt, érzelmes dalokat, közben aranyosan mosolyog, és annak ellenére is egy átlagos, szerény srácnak tűnik, hogy korunk egyik legnagyobb popsztárjává nőtte ki magát, és fiatalok milliói rajonganak érte.

Forrás: sziget.hu/rockstarphotographers

Mellesleg nem az a tipikusan jó pasi: nem elképesztően jóképű, nincs jól beállított frizurája, és még a legfrissebb trendeket sem követi, sőt!  A nagyszínpadon egy pulcsira húzott pólóban jelent meg (ami a kétezres évek elején volt divat), hosszabb frufruja már akkor a homlokára tapadt az izzadtságtól, és az előadásmódjában sem volt semmi extra vagy látványos.

Forrás: sziget.hu/rockstarphotographers

Karaktere merőben eltér a menő szupersztárokétól, és különleges zenei stílusjegyei sincsenek, miközben a dalait világszerte dúdolják. Pont így volt ez az első magyarországi fellépésen is: miután megnyitotta a koncertet a Castle on the Hill című dalával, végig vele együtt énekelt a tömeg, egészen az utolsó, a You Need Me, I Don't Need You címűig. De elhangzott többek közt a Thinking Out Loud, az I Don't Care és a Galway Girl is.

Forrás: sziget.hu/rockstarphotographers

A teltházas közönség egyes daloknál teljesen megőrült érte, tinilányok egymás arcába kiabálták a sorait, szerelmesek andalogtak a lassú, érzelgős számokra, és ismeretlenek egymásba kapaszkodva ugráltak, mikor felcsendült a Shape Of You. 

Forrás: sziget.hu/rockstarphotographers

A 28 éves brit zenész az idei Sziget Fesztivál legnagyobb neve, és bár sem külsőleg, sem zeneileg nem tűnik többnek, mint egy lelkes, tehetséges utcazenész Londonból, nagyon jól működik, amit csinál: a legtöbb ember tökéletesen tud azonosulni vele, a dalai mind ismerősnek csengnek valahonnan, és elérhetőbbnek, jóval emberibbnek tűnik, mint sok extravagáns, tökéletes külsejű világsztár. A Szigeten nagyjából 70 percet töltött a színpadon, és ugyanolyan mosolygós, közvetlen és profi volt, mint amire a rajongók számítottak – minden bizonnyal egyetlen csalódott arcot sem lehetett látni a tömegben. Tán nem is csoda, hogy kisebb tömegpánik alakult ki miatta már az első napon: nagyjából 60 ezer ember akarta látni, hogy mit művel egyetlen gitáros ezen a hatalmas színpadon, és hogy működnek az egyébként tábortűz mellett dúdolható dalok Európa egyik legnagyobb fesztiválján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK