Mobil kormányablak és Budapestinfo Pont nyílt a Sziget Fesztiválon

2019.08.07. 16:21

Mobil kormányablakkal, valamint turisztikai tájékoztatással, álláskeresési tanácsokkal, városnéző túrákkal segíti a látogatókat a Budapestinfo Pont házban a Sziget Fesztiválon szerdától a fővárosi kormányhivatal és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a "Sziget Járási Hivatalban" negyedik éve biztosít szolgáltatásokat a fesztivál résztvevői számára Budapest Főváros Kormányhivatala.
A kormányablakbuszon a látogatók e-személyi igazolványt, útlevelet és vezetői engedélyt igényelhetnek, Ügyfélkapu-hozzáférést regisztrálhatnak, pótolhatják elveszett okmányaikat, továbbá eredeti vagy ideiglenes személyi igazolványt is csináltathatnak.Idén a kormányhivatal munkatársai az egészségmegőrzésre helyezik a hangsúlyt, így a többi között a kézhigiénével, a megfelelő folyadékfogyasztással és az egészséges táplálkozással kapcsolatos bemutatókat is tartanak. 

Már negyedik éve segítik a fiatalokat mobil kormányablakkal és Budapestinfo Pont-tal a Sziget Fesztiválon (illusztráció).Fotó: Csudai Sándor - Origo

A közlemény szerint a kormányhivatal hatóságai, így a fogyasztóvédelem, munkaügy és munkavédelem, népegészségügy, közlekedési hatóság, a Sziget Fesztivál ideje alatt folyamatos ellenőrzésekkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a fesztiválozók ne válhassanak jogsértések áldozatává, és biztonságosan vehessék igénybe a különböző szolgáltatásokat.
A fesztiválozók a Budapestinfo Pontban információt kaphatnak a fővárosi látnivalókról, programokról. Az elmúlt évekhez hasonlóan vezetett városnéző séták, kulturális programok, tematikus túrák ismertetésével is várják az érdeklődőket. A Budapestinfo Pont szerdától augusztus 13-áig minden nap 10-től 21 óráig tart nyitva.