Miklósa Erika élete egyik legcsodálatosabb élményéről beszélt

Miklósa Erika opera-énekesnő
Vágólapra másolva!
Miklósa Erika a világ legnagyobb koncerttermeit is megtöltötte, mégis élete egyik legcsodálatosabb élményének azt a hangversenyt tartja, amit néhány hete adott a felújított szabadkai zsinagógában
Vágólapra másolva!

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő néhány hete adott hangversenyt a felújított szabadkai zsinagógában. A Lokálnak adott interjújában azt mondta, ez volt élete egyik legcsodálatosabb élménye. „Túlcsordult a szívem, konkrétan boldogságsokk ért.

hiszen onnan nem messze éltek a nagyszüleim, úgyhogy elöntöttek a gyerekkori emlékek. Igazi érzelmi hullámvasút volt nekem ez a szabadkai látogatás, csodás érzés volt találkozni a sok rokonnal, ismerőssel, akik szintén meghallgatták a koncertet. Miközben az összetartozás és a magyarság ereje is megmutatkozott ezen az estén.”

Miklósa Erika előadását Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó is meghallgatták, külön ezért érkeztek Szabadkára. Az énekesnő erről azt mondta, „rendkívül megtisztelő volt a jelenlétük. Nagyon szeretik a komolyzenét. A koncert utáni fogadáson

Talán nem árulok el titkot, hogy nagyon kedvelem a miniszterelnök édesanyját, akivel a fehérvári református egyházközösség ügyei kötnek össze. Lévai Anikóval pedig máskor is szoktunk beszélgetni kulturális témákról.”

Miklósa Erika szeretetről, Szörnyelláról és örökbe fogadott gyermekéről

A Kossuth-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő a Virtuózok című vetélkedő zsűritagjaként, mentoraként is bizonyította: személyiségének egyik meghatározó pillére a lényéből sugárzó empátia. Miklósa Erika amellett, hogy fontos társadalmi ügyekben, civil kezdeményezésekben is gyakorta szerepet vállal, sportolói múltjához híven a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub elnökhelyettese.

Miklósa Erika hamarosan Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is látható lesz, a Magyar Mise című előadásban szerepel majd augusztus 20-án. „A kultúra révén áthidalhatunk minden ellentétet, összehozza az embereket.

A kultúra mi magunk vagyunk. Augusztus 20-án a Magyar Misé-ben részt venni számomra külön öröm. Sűrű kifejezése mindannak, amiről az előbb beszéltem. A Magyar Mise a közönség számára úgy beszél a spiritualitás fontosságáról, hogy nem követi szorosan egyik egyházi felekezet előírásait sem.”

A művésznőt sokszor kislánya, Bibi is elkíséri a koncertekre. „Ilyenkor általában, ami érdekli, azt végignézi, ha megunja, fut egy kört és visszajön. Legutóbb Székelyföldön is velem volt, játszott a gyerekekkel, megtapasztalhatta, milyen az élet máshol. Ő a mindenem. Szülőként az a legfontosabb, hogy példamutatóan éljünk. Bibinek pedig három kincset szeretnék a lelkébe ültetni, a hitet, a hűséget és a szeretetet.”