Könnyebben szerezhetik vissza az el nem költött pénzüket a fesztiválozók

2019.07.17. 18:27

Idén már könnyebben lehet visszaigényelni a szigetes fesztiválokon a karszalagokra feltöltött pénzeket.

2019-ben már könnyebben nyomon követhetik a fesztiválozók a karszalagjukra feltöltött összegeket.  Solti Attila, a Festipay operatív igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az idei VOLT Fesztiválon debütált a Sziget-Festipay által üzemeltett készpénzmentes rendszer új, már visszatérítés-számítási algoritmusa. Solti úgy fogalmazott, hogy az új rendszer jelesre vizsgázott. „Az új logika bevezetésének oka az volt, hogy megkönnyítsük a látogatóknak az egyenlegük nyomon követését, valamint a karszalagokon maradt egyenleg visszaigénylését”.

Százmilliót hagytak veszni a fesztiválozók

Tavaly több mint 104 millió forint bevétele származott a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek a FestiPay-kártyán maradó összegekből - írja keddi számában a Világgazdaság a társaság 2018-as gazdasági beszámolója alapján. A FestiPay nevű rendszer egyebek mellett a Szigeten, a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon is biztosítja a készpénzmentes, integrált beléptetési-fizetési lehetőséget.

Az idei év újdonsága, hogy megkülönböztetik a helyszíni és az online feltöltéseket a visszatérítés számításakor. A helyszínen feltöltött egyenleg maradványértéke csak a helyszínen váltható vissza, ezt a látogatónak személyesen kell igényelnie a feltöltőpontokon a fesztivál nyitva tartása alatt bármikor. Ugyanakkor az online feltöltött egyenleg maradványértéke minden esetben automatikusan visszautaltatható fesztivál zárása után is, egy megadott határidőn belül. Az online feltöltés használata mellett a fesztivál applikációban regisztrált látogatók folyamatosan nyomon tudják követni az egyenlegük és a visszatéríthető összegek alakulását. A látogatók jól fogadták az újítást, ugyanis az online feltöltések és a contactless fizetések (körülbelül 40 százalék) aránya jelentősen megnövekedett. A karszalagokon maradt egyenlegek pedig drasztikusan csökkentek mind a VOLT Fesztiválon, mind a Balaton Soundon. 

további tartalmak a rovatból