Erdély legszebb dalát keresik

2019.07.16. 13:56

Ötödik alkalommal hirdette meg az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete a Legszebb Erdélyi Magyar Dal elnevezésű zenei pályázatát erdélyi zenészek és zenekarok, amatőr és hivatásos zenészek számára.

Erdélyi zenészek és zenekarok, amatőr és hivatásos zenészek jelentkezhetnek a Legszebb Erdélyi Magyar Dal elnevezésű zenei pályázatra. amit idén ötödik alkalommal hirdetett meg az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete. Közlésük szerint a pályázat célja, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven írott dalok születését, és olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

A pályázatra ebben az évben is jelentkezhet bármelyik erdélyi zenekar, ha magyar nyelvű, saját dalt ír és ad elő. Ahogy az elmúlt években már hagyománnyá vált, a pályázaton idén is két kategóriában, 25 év alatti és 25 év fölötti kategóriában zsűrizik a dalokat. A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni. Az V. Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázati határideje szeptember 30., a döntő és gálaest november 9-én lesz Kolozsváron. A pályázatról további részletek és a jelentkezési lap elérhetők az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezetének (EMKISZ) honlapján.

további tartalmak a rovatból