Kezdődik az EFOTT

2019.07.09. 18:38

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját 1976-ban rendezte meg először a Magyar Kommunisták Ifjúsági Szövetsége háromszázötven résztvevővel. Az azóta eltelt időben alaposan megváltozott a világ, meg a fesztivál is, csak a név maradt, bár a turisztikának nem nagyon találni nyomát a nagy nyári fesztiválok egyikévé vált rendezvényen. 2015 óta nem vándorol az EFOTT, mint korábban, állandó helyszíne Velencén, az Északi strand lett, tavaly 115 ezer látogatója volt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők a fesztivál történetének egyik legerősebb headliner listáját ígérik az EFOTT 13 zenei helyszínére. Fellép az albán-brit Rita Ora, az olasz Gianluca Vacchi és a német Brooklyn Bounce, a DJ-k közül pedig az izraeli Borgore és a német Tujamo. A magyarok közül színpadra áll a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Wellhello, Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Brains, a Follow The Flow, az USNK, a Punnany Massif, Szabó Balázs Bandája, az Anna & the Barbies, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & The Love Band, a Bëlga, ByeAlex és a Slepp, valamint a Necc Party is, míg Caramel először ad koncertet a fesztiválon.

A Tankcsapda nélkül már nagyon régen elképzelhetetlen az EFOTTForrás: MTI

A keddi nyitónapon a hetijegyeseket zászlóparádé és utcakarnevál köszönti: ekkor zenészek járják körbe a területet, a fesztiválozókat egy óriási tábortűzhöz trombitálva. Ott a Follow The Flow énekese, Szakács Gergő várja őket baráti hangulatú, egy szál gitáros akusztik koncerttel. A szerdai program része lesz többek között egy giccsparty is, de a különleges zenei ötletek egészen az utolsó napig fellelhetők lesznek az idei EFOTT-on - ígéri a szervezők közleménye. Ez a legsportosabb fesztivál, összesen harmincöt sportág gyakorlására van lehetőség a területén. Az EFOTT lesz idén a WWF Nagy Ugrás elnevezésű kampányának központi magyarországi helyszíne is: július 14-én, vasárnap 15 órakor közös vízbe ugrással hívják fel a résztvevők a figyelmet éltető vizeinkre.