Világsztárok a hetedik Óbudai Blues Fesztiválon

VH1 House At Northside Festival 2014 GettyImageRank3 Performance HORIZONTAL Factory KNITTING USA New York City Arts Culture and Entertainment VH1 Northside Shilpa Ray palladia HOUSE Festival 2014 Shilpa Ray Will Benton
NEW YORK, NY - JUNE 13: Musician Shilpa Ray (L) and Will Benton of Shilpa Ray perform onstage during VH1/Palladia House At Northside Festival 2014 at Knitting Factory on June 13, 2014 in New York City. Andrew H. Walker/Getty Images for VH1/AFP
Vágólapra másolva!
Immár hetedik alkalommal rendezik meg az Óbudai Blues Fesztivált. A július 21-től 25-ig tartó programsorozaton a Kobuci Kertben fellép mások mellett a Ragtime Rumours, Big Daddy Wilson, Little G Weevil és a Brooklynból érkező énekesnő-dalszerző, Shilpa Ray.
Vágólapra másolva!

A szervezők ajánlója szerint az idei alkalom

a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával

várja a közönséget.

A tradicionális, a delta-, a chicagói, a memphisi vagy éppen a southern soul-bluesból táplálkozó zenék mellett idén a "határműfajok" felé is nyit a kínálat.

A szervezők megfogalmazása szerint a zenei programsorozat Tom Waits "zsenialitása és őrülete" előtt tisztelgő Braindogs koncertjével kezdődik.

Július 22-én Shilpa Ray

lép színpadra, akinek hangját és zenei világát egyaránt hasonlították már Screamin' Jay Hawkinséhoz és Ella Fitzgeraldéhoz is.

Shilpa Ray Forrás: AFP/2014 Getty Images/Andrew H. Walker

Másnap a The Mojo és a Muddy Shoes után a fesztivál sztárvendége, a holland Ragtime Rumours koncertezik.

A zenekar Rag'n Roll című albumával tavaly elnyerte a European Blues Challenge első díját.

Július 24-én az osztrák "Sir" Oliver Mally után Big Daddy Wilson az amerikai Dél hangulatát idézi fel a Kobuciban - ismertették a szervezők. A fesztivált az Ölveti Blues Band és a Jambalaya fellépése után Little G. Weevil születésnapi nagykoncertje zárja.

Utóbbi művész vendége Tátrai Tibor lesz,

így az esten a gitár duplán is főszerepbe kerül.

Tátrai Tibor Forrás: MTI/Kollányi Péter