Világsztárok a hetedik Óbudai Blues Fesztiválon

2019.07.06. 12:38

Immár hetedik alkalommal rendezik meg az Óbudai Blues Fesztivált. A július 21-től 25-ig tartó programsorozaton a Kobuci Kertben fellép mások mellett a Ragtime Rumours, Big Daddy Wilson, Little G Weevil és a Brooklynból érkező énekesnő-dalszerző, Shilpa Ray.

A szervezők ajánlója szerint az idei alkalom a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget.

A tradicionális, a delta-, a chicagói, a memphisi vagy éppen a southern soul-bluesból táplálkozó zenék mellett idén a "határműfajok" felé is nyit a kínálat.

A szervezők megfogalmazása szerint a zenei programsorozat Tom Waits "zsenialitása és őrülete" előtt tisztelgő Braindogs koncertjével kezdődik. 

Július 22-én Shilpa Ray  lép színpadra, akinek hangját és zenei világát egyaránt hasonlították már Screamin' Jay Hawkinséhoz és Ella Fitzgeraldéhoz is.

Shilpa RayForrás: AFP/2014 Getty Images/Andrew H. Walker

Másnap a The Mojo és a Muddy Shoes után a fesztivál sztárvendége, a holland Ragtime Rumours koncertezik. A zenekar Rag'n Roll című albumával tavaly elnyerte a European Blues Challenge első díját. 

Július 24-én az osztrák "Sir" Oliver Mally után Big Daddy Wilson az amerikai Dél hangulatát idézi fel a Kobuciban - ismertették a szervezők. A fesztivált az Ölveti Blues Band és a Jambalaya fellépése után Little G. Weevil születésnapi nagykoncertje zárja. Utóbbi művész vendége Tátrai Tibor lesz, így az esten a gitár duplán is főszerepbe kerül.

Tátrai TiborForrás: MTI/Kollányi Péter