Török ábécében válogatott fűszerek és bicópapa - Sound 4. nap

Balaton Sound 2019 2. nap 07.04.
Vágólapra másolva!
Elérkeztünk ahhoz a ritka szombathoz 2019-ben, amikor kijelenthetjük azt, hogy már negyedik napja ez a popsi-, sörhas-, bicó- és 10 éves használt luxusautó mustra tartja lázban a 2400 lelket számláló siófoki járáshoz tartozó települést a Balaton déli partján. Egyszerűbben megfogalmazva: ráfordultunk a Szand véghajrájára. Valójában a szombat az a nap, amelyért párásodott a levegő a lakótelepi gyurodák mélyén még télvíz idején is, amelyért megszületett a Philip Plein és a Balenciaga márka, s ez az a nap, amikor még utoljára úgy igazán végiggusztálhatjuk egymást a tengermély basszerok gyümölcsöskosarában.
Vágólapra másolva!

- hangzik el a VIP-ben ülve a szélsőségesen kíméletlen UV-sugárzás elől megbújva, miközben próbálom rátekerni a gondolataimat arra, hogy vajon mit is érdemes ajánlani a ma estéből mindazok számára, akik eljöttek megmutatni bicópapát popsimamának.

Nekik mutatják bicópapát Fotó: Rockstar Photographers

Mondanám, hogy Sean Paullal nem lehet hibázni, kivéve persze abban a ritka helyzetben, amikor maga Sean Paul hibázik.

Na, most pont az van.

Sean ugyanis nem jön idén a Szandra. Azt mondják beteg, de hát ugyanezt állíthatnám rengeteg más emberről is, aki éppen itt kering az asztalom körül a VIP-ben, aztán mégis itt vannak.

- csattan fel egy fiatalember a Kare dizájnerasztalra támaszkodva, miután mélyet szívott a cigarettájából. Akárhogyan is legyen a Rióban, a lényeg, hogy Sean Paul nincsen. Ez az egyik tény.

Sean Paul lemondott fellépése miatt tótágast álló lány a Balaton partján Fotó: Rockstar Photographers

A másik tény pedig az, hogy a tegnap nyilvánvalóvá tette számomra, hogy teljesen lutri az, hogy mit ajánlok itt a Tisztelt Nagyérdeműnek. Ha nem sodor el a péntek délután viharos miliője, akkor talán ajánlom a Chainsmokers amerikai DJ-páros produkcióját. Ám látva azt, hogy mit művelt ez a páros, abszolút elbizonytalanodtam. Lehet azt mondani, hogy házhoz jöttem azért, hogy szájba tiszteljenek, de hát ennyire kritikán aluli maszlagot én nagyon régen nem láttam. Tulajdonképpen az élményt megkaptam, illetve tapasztalati pontokat is gyűjtöttem, tehát valahol azért valamit viszek magammal erről a napról, amit majd később át tudok adni az unokáimnak. Bár, ha van rá lehetőség, akkor inkább valami derűssel örvendeztetném meg őket. Mint a régi viccben a nagyapa, aki megküzdött az oroszlánnal, meg minden mással is. Érdemes inkább rákeresni erre a viccre.

Megéri.

Szerencsém van amúgy. Mert átültem egy másik helyre, ahol Robi (abszolút szimpatikus srácnak tűnt, mindössze 22 éves, de szerintem 35-nek tűnik) ajánlotta a brit Youngr produkcióját. A 30 éves manchesteri fiú nagyon finom dolgokat helyez le elénk az asztalra. Mármint a Youngr, nem a Robi. Néha picit olyan, mintha egy francia srác danolna nekünk angolul, ez visz egy pici fűszert a muzsikába. Kicsit Josef Salvat-ra emlékeztető, nagyon kellemes anyag. Én biztosan meghallgatnám, ha nem éppen Siófok felé tartanék, hogy beszélgessek Majka előzenekarával a Plázson.

No, hát Armin van Buuren pedig alapvetés. Ő szintén és őszintén (elnézést!) a nagyszinpin mókol majd a technikával, de azt hiszem, hogy ő nem szándékozik majd finomkodni. Trance-ből jött, de a döngöldébe érkezett. Egy végtelenül szimpatikus, mosolygós úr, aki még egy fát is elültetett a mai napon Zamárdiban.

Ja és hát ajánlanám a BSW buliját is. Apró mellékzönge, hogy a YouTube legújabb kori (értsd elmúlt néhány havi) pukkanása Siófokon ugrabugrál majd a Plázson, de talán érdemes bevállalni ezt a mindössze 7 percnyi és 250 forintnyi vonatutat még Armin, vagyis a holland DJ-herceg előtt.

Köszörülöm a torkom és a pennám, hogy mit is ajánlhatnék még, de nagyjából úgy érzem magam, mintha egy török ábécében válogatnék a fűszerek között: Nick Curly, Rafa Barrios, Mario Biani, Deorro, Hagyma és Csípős, Tejfölös Szósz. Nyugalom, az utóbbi kettő csak vicc,

viszont a többi nem.

No, de mindegy is, a lényeg, hogy... hopp! Most vettem észre, hogy a fesztivál alapítói, főemberei ma személyesen is megrángatják a kis potmétereiket! A Nagyszínpad VIP-be ma érdemes jegyet vásárolni, hiszen Murak & Fulop & Lobenwein néven

Füli és Noresz is nekifeszül a forró szombat éjszakának.

Mi ott leszünk! Ha ön is, akkor találkozunk!